Rapid

Rapid bifeaza a cincea victorie in amicale

Rapid a castigat cu 2-1 partida amicala cu Ujpest Budapesta. Scorul a fost deschis de Nicolae Grigore din penalty-ul obtinut de Roman, care a dus apoi scorul la 2-0, pentru ca echipa din Ungaria sa reduca din diferenta in repriza secunda. Aceasta este a cincea victorie a rapidistilor in cele noua amicale disputate in aceasta iarna.

Amicalul cu Ujpest Budapesta s-a dovedit un meci de verificare bun pentru formatia antrenata de Razvan Lucescu. Rapid a avut pe toata durata intalnirii initiativa, dar si o posesie mai buna reusind sa domine usor jocul in ambele reprize.

Presiunea constanta pe care Rapidul a facut-o in jumatatea adversa s-a soldat in minutul 23 cu un penalty obtinut de Mihai Roman. Acesta a fost agatat subtil din spate in careu de Fodor, care a si fost eliminat destul de lejer de arbitru. Nicolae Grigore a executat in forta pe jos in stanga de la 11 metri si a reusit sa-l invinga pe portarul lui Ujpest, desi acesta era pe minge.

Scorul a fost dus la 2-0 cu patru minute inainte de pauza, cand Teixeira a pasat excelent in adancime pentru Mihai Roman, acesta a preluat elegant si a inscris cu un sut in diagonala. Tot Roman ratase cu cateva minute mai devreme golul desprinderii pentru Rapid.

Nicolae Grigore putea reusi dubla la cateva minute de la startul partii secunde, dupa ce a scapat fenomenal perpendicular pe poarta. Jucatorul Rapidului a preferat un dribling in plus in fata portarului si a fost deposedat prin alunecare de acesta in momentul sutului. Trei minute mai tarziu Ujpest a redus din diferenta in urma unui contraatac finalizat cu un sut imparabil de Zamostny.

Pana la final, ambele echipe au redus din viteza, numeroasele schimbari efectuate in cele doua tabere afectand si ritmul de joc. Partida s-a redus la un schimb nesfarsit de pase in zona mediana si actiuni foarte rare in apropierea careului advers. Doar Deac a mai avut o ocazie importanta pentru Rapid in minutul 87, cand sutul lui a ocolit de putin poarta.

Onlinesport: Irina Maxim



Rapid bifeaza a cincea victorie in amicale