Liga 1

Victorie importanta pentru Viitorul cu CFR Cluj

Succes in deplasare pentru echipa Viitorul pe terenul celor de la CFR Cluj, intr-un duel al echipelor care au practicat un fotbal frumos in prima parte a campionatului.

Formatia lui Gheorghe Hagi s-a impus in final, cu 2-1, prin golurile marcate de Aurelian Chitu si Romario Benzar, ambele in partea secunda, in timp ce pentru CFR Cluj a egalat golgeterul Cristian Lopez.
 
Meciul a inceput promitator cu actiuni in viteza si cu o presiune constanta a gazdelor, iar in minutul 14 Jakolis a obtinut pentru cateva secunda o lovitura de la 11 metri in duel cu Cristi Ganea.
 
Centralul Ovidiu Hategan a revenit insa asupra decizie la semnalizarea asistentului de pe acea parte si a schimbat decizia in lovitura libera pentru oaspeti, Jakolis fiind avertizat cu galben pentru simulare.
 
In debutul reprizei secunde, minutul 49, Beleck a semnat cea mai importanta ocazie, sutand peste poarta din marginea careului.
 
Dupa sase minute de la aceasta ratare Viitorul deschidea scorul prin Chitu. Acesta a primit o pasa peste apararea adversa si l-a invins pe Minca din marginea careului.
 
CFR Cluj a ratat egalarea prin Petrucci in minutul 59, reluare cu capul in transversala, dupa care cinci minute mai tarziu Cristian Lopez a scuturat plasa tot cu o lovitura de cap, dar dupa o centrare venita din corner.
 
Bucuria gazdelor a fost rapid curmata de reusita lui Benzar din minutul 66, acesta marcand cu un sut fulgerator la coltul scurt dupa un contraatac, gol la care portarul Minca are partea lui de vina.

Viitorul acumuleaza 26 de puncte si urca pe locul al doilea, la egalitate cu Steaua si Pandurii. Lider dupa 14 etape este Astra Giurgiu, cu 30 puncte.

CFR Cluj: Minca - Coelho, Larie, Tinc, Camora - Jakolis (Nouvier '82), Petrucci (Negrut '61), Gomelt, V. Bruno (Paun '77) - C. Lopez, Beleck. Antrenor: Francicsc Dican.

FC Viitorul: Ramniceanu - Benzar, Boli, Mitrea, Ganea - Aganovici (Nicolita '77), Filip, Achim - Chitu, Hagi (Nedelcu '65), Tanase. Antrenor: Gheorghe Hagi.

Cartonase galbene: Jakolis '14, Bruno '53 / Benzar '84

Arbitri: Ovidiu Hategan - Sebastian Gheorghe, Vladimir Urzica - Florin Miron



Victorie importanta pentru Viitorul cu CFR Cluj