FCSB

Tamas a semnat cu Steaua

Fundasul Gabriel Tamas si-a pus, miercuri seara, semnatura pe contractul cu Steaua pentru doua sezoane si jumatate. El va purta la noua echipa numarul 30.

Tamas va urma sa incaseze un salariu de 180.000 de euro pe an.

Transferul a fost confirmat de presedintele Valeriu Argaseala.

Tamas are la Steaua un statut preferential la fel ca Marica sau Gebhart, ceea ce inseamna ca in eventualitatea calificarii in grupele Ligii Campionilor ar urma sa incaseze o prima substantiala.

Dat afara de Mirel Radoi in urma cu sase luni pentru indisciplina, Tamas revine la Steaua sub comanda lui Laurentiu Reghecampf, antrenor care l-a dorit si pe vremea cand o pregatea pe Litex Loveci.

In ultimii ani, el nu a reusist sa performeze nicaieri din cauza ecapadelor nocturne si problemelor cu alcoolul.

GABRIEL TAMAS

Gabriel Tamas este un jucator nascut pe 9 noiembrie 1983, la Brasov, care poate evolua atat ca fundas central, cat si in banda dreapta. Acesta si-a inceput cariera de profesionist in orasul natal, la FC Brasov si Tractorul, iar in 2002 s-a transferat la Dinamo, pentru care a evoluat, de-a lungul carierei, de trei ori (2002-2003, 2004-2005, 2008-2009). In 2003 a fost transferat de Galatasaray Istanbul si, dupa un sezon petrecut in tricoul turcilor, a fost cumparat de Spartak Moscova, la care a evoluat doar doi ani.

A urmat un sezon in tricoul celor de la Celta Vigo (2006-2007), dupa care transferul la AJ Auxerre, echipa de care a apartinut intre 2007 si 2010, fiind imprumutat, in acea perioada, la Dinamo si West Bromwich Albion. Englezii l-au achizitionat in 2010, Tamas evoluand pentru acestia pana in 2013, an in care a ales Doncaster Rovers, echipa de liga secunda in Anglia. Actualul sezon l-a inceput in tricoul celor de la Watford FC, pentru care evoluat in 7 partide, dupa care a suferit o accidentare grava, fiind operat de ligamente incrucisate.

La nivelul echipei nationale, noul jucator al Stelei se poate lauda cu 63 de partide, in care a inscris de trei ori. Singurele trofee din cariera sa obtinute pana in prezent au fost in tricoul echipei din Stefan cel Mare, cu care a cucerit Cupa Romaniei (2004, 2005) si Super Cupa Romaniei (2005).

A evoluat pentru Steaua in 15 partide oficiale (10 de Liga 1, 2 de Cupa Romaniei, si cate una in Cupa Ligii, Super Cupa Romaniei si preliminariile UEFA Champions League) si si-a trecut in palmares titlul de Campion, Cupa Romaniei si Cupa Ligii in sezonul 2014-2015.



Tamas a semnat cu Steaua