FCSB

Steaua s-a calificat in playoff-ul Europa League in stil de mare echipa

Echipa Steaua Bucuresti a întors rezultat din mansa tur a dublei cu Spartak Trnava si s-a calificat în playoff dupa o victorie concludenta, scor 3-0, pe terenul slovacilor. Rocha a anulat avantajul gazdelor în minutul 8, iar Rusescu si Nikolic au consfintit victoria si calificarea ros-albastrilor. Meciul Spartak Trnava-Steaua a fost în direct pe Onlinesport.ro

Încurajati de aproximativ 15.000 de suporteri, jucatorii de la Spartak Trnava au avut primul sut pe poarta în chiar primul minut al partidei.

Gardos a faultat în marginea careului si Karhan a trimis direct pe poarta aparata de Stanca. Portarul Stelei a retinut însa fara emotii si fara a mai acorda slovacilor cadouri asa cum s-a întamplat cu Tatarusanu la Bucuresti.

Echipa limitata dupa cum a aratat si în meciul de pe National Arena, Spartak Trnava s-a limitat la un joc de asteptare, iar Steaua a avut initiativa în permanenta.

Jucatorii lui Larentiu Reghecampf au presat înca din debut si, dupa câteva actiuni fara rezultat, Rocha a deschis scorul în minutul 9 din pasa lui Rusescu.

Moment psihologic foarte bun si care a cântarit decisiv în economia calificarii, pentru ca o amânare a golului ar fi dus la aparitia precipitarii si a greselilor în tabara stelista.

La adapostul avantajului minim Steaua a continuat sa controleze jocul si Rusescu a trecut pe lânga 2-0 în minutul 24. A fost o lovitura libera de pe dreapta, portarul advers a iesit gresit din poarta si Rusescu nu a nimerit cadrul portii din 11 metri.

Sase minute mai târziu acelasi Rusescu a tras în forta si Filipko a respins în fata, dar Rocha a ratat de putin interceptia în fata portii.

Prima ocazie a slovacilor a venit abia în minutul 41, când rezerva Tomachek a ajuns cu sansa în posesia balonului în careul Stelei, dar sutul acestuia nu i-a pus nicio problema lui Stanca.

Steaua nu a mai câstigat în deplasare în Europa de la 2-1 cu irlandezii de la St. Patrick's.

Partea secunda a început promitator pentru Steaua, Rusescu a patruns pe stânga si a pasat in lateral pentru Florin Costea, dar sutul acestuia a trecut mult peste poarta.

Chipciu a ratat o si mai mare ocazie în minutul 50, septarul Stelei patrunzând în careu fara însa a avea sansa de a trage decisiv la poarta.

Golul izbavitor pentru Steaua a fost marcat în minutul 77 la capatul a trei cornere consecutive. Rusescu a reluat din sase metri si mingea a trecut de putin linia portii înainte de a fi scoasa de capitanul gazdelor.

Tusierul a validat golul desi slovacii nu au fost prea convinsi de validitatea acestuia, însa reluarile tv au certificat ca golul a fost perfect valabil.

La 2-0 Steaua a jucat la spectacol si golul trei a venit ca o consecinta normala a superioritatii ros-albastrilor. Pârvulescu a patruns pe un bulevard în stânga apararii adverse si a centrat perfect în sase metri pentru lovitura decisiva a lui Nikolic.

Spartak Trnava: Filipko - Stozicky, Janecka, Cvirik (Tomacek '25), Hanzel - Gross, Karhan - Sabo, Carnota (Mikinici '82), Bicak (Koubsky '88) - Mikovici. Antrenor: Pavel Hoftych.

Steaua Bucuresti: Stanca - Georgievski, Gardos, Chiriches, Pârvulescu - Bourceanu, Pintilii - Chipciu, Rusescu (T. Balan '89), Fl. Costea (Latovlevici '80) - Adi Rocha (Nikolici '60). Antrenor: Laurentiu Reghecampf.

Partida a fost arbitrata de o brigada din Ucraina, avându-l la centru pe Evgheni Aranovski, ajutat la cele doua linii de Evgheni Halamendik si Oleg Plujnik, în timp ce Anatoli Jabcenko a fost rezerva.

Cartonase galbene: Hanzel '45+2, Tomacek '55, Mikovici '79, Sabo '89 / Georgievski '45+2, Fl. Costea '61, Bourceanu '74.

În minutul 79, managerul general al Stelei, Mihai Stoica, a fost trimis în tribuna pentru proteste. De asemenea, antrenorul Pavel Hoftych nu a terminat nici el meciul pe banca tehnica a slovacilor.



Steaua s-a calificat in playoff-ul Europa League in stil de mare echipa