FCSB

Prezentare Rosenborg: Norvegienii n-au mai pierdut de opt meciuri

Sortii au scos-o pe Rosenborg Trondheim in calea campioanei Steaua in playoff-ul Ligii Europa, ultima treapta de calificare spre grupele competitiei. Rosenborg era cel mai dificil adversar din grupa de tragere la sorti a Stelei, cu cel mai mare coficient.

Cele doua echipe s-au intalnit ultima oara in sezonul 2005/2006, in turul 3 preliminar al Ligii Campionilor, cand Rosenborg elimina Steaua dupa 1-1 la Bucuresti si 3-2 la Trondheim.

Din lotul Stelei la acel moment facea parte si antrenorul de acum al ros-albastrilor, Mirel Radoi, dar si secundul Nicolae Dica.

Mirel Radoi a marcat unul dintre golurile Stelei la Trondheim, dar a si avut nesansa de a-si inscrie in propria poarta.

Cu 22 de titluri in palmares, Rosenborg este pregatita in prezent de Kare Ingebrigtsen, tehnician care a incheiat sezonul precedent pe locul al doilea in spatele celor de la Molde, ultima echipa norvegiana intalnita de Steaua in cupele europene.

Rosenborg, echipa cu nu mai putin de 13 titluri la rand in perioada 1992-2004, nu a mai castigat campionatul in Tara Fiordurilor din 2010.

In actualul sezon, care in Norvegia se desfasoara dupa sistemul primavara-toamna si care se afla mai aproape de final decat de inceput, Rosenborg are opt meciuri fara infrangere si sapte victorii consecutive.

Cei de la Rosenborg sunt pe primul loc in Norvegia, cu sapte puncte avans fata de Stabaek.

Lotul este format din jucatori in majoritate norvegieni, exceptie facand cei trei danezi, doi islandezi si un suedez.

Rosenborg a eliminat pe Debrecen din Ungaria in turul 3 preliminar al Europa League, castigand in deplasare cu 3-2.

Rezultatele pozitive din acest an au facut ca spectatorii sa revina alaturi de echipa, media urcand de la 14.000 la aproape 19.000 pe meci.

Rosenborg isi disputa meciurile de acasa pe Lerkendal Stadion, o arena cocheta de 21.400 de locuri.



Prezentare Rosenborg: Norvegienii n-au mai pierdut de opt meciuri