FCSB

Steaua doboara Craiova cu doua goluri pe final. Spiritul Reghe renaste Steaua

La revenirea lui Laurentiu Reghecampf pe banca tehnica a Stelei formatia campioana a avut nevoie de 82 de minute si o executie de generic din partea fundasului Paul Papp pentru a depsi propria neputinta. Gratie acestei reusite, Steaua a urcat pe locul 4 in clasament, peste Dinamo, avand acelasi numar de puncte dar golaveraj mai bun fata de rivalii bucuresteni. 

Steaua a dominat autoritar meciul de la Pitesti cu CSU Craiova, o echipa venita clar cu lectia invatata de a juca la egal, si doar o executie personala de toata frumusetea din partea lui Papp ar fi putut dezgheta tabela.

Papp si-a luat inima in dinti lasand in spate amintirea dezastrului de la Belgrad si a scuturat plasa in minutul 82 cu un sut superb din actiune. Un sut de la aproximativ 30 de metri care l-a lasat fara reactie pe un Balgradean care pana atunci fusese imbatabil in poarta Craiovei.

Steaua s-a aruncat in atac si purtata pe val de entuziasmul celor aproape 10.000 de spectatori de la Pitesti a mai lovit o data. Popa a urcat vijelios pe dreapta, depasind in viteza doi adversari, si l-a servit ideal in gura portii pe Tade. O simpla formalitate pentru atacantul francez.

Craiova a replicat timid dupa primirea celor doua goluri, cu un sut al lui Zlatinsky prins de Nita, dupa ce la 0-0 ratase sansa golului pe un contraatac doi contra unu. Stanciu a revenit formidabil din spate si a reusit sa blocheze mingea care l-ar fi lasat pe Ivan singur cu Nita.

In minutul 89 Craiova a ramas in inferioritate numerica dupa ce Baluta a primit cartonasul rosu direct pentru o intrare cu ambele picioare inainte asupra lui Popa. Acelasi Popa care la 0-0, in debutul partii secunde, rata incredibil din fata portii singur cu Balgradean.

Steaua acumuleaza 34 de puncte si, cel putin pana luni, depaseste Dinamo in clasament la golaveraj. Craiova ramane cu 27 de puncte pe locul 8 tot mai departe de playoff.

Steaua: Nita – Rapa, Varela, Papp, Tosca – Breeveld (80 Tahar), Stanciu (88 Carp), Tudorie (52 Muniru) – A. Popa, Hamroun, Tade. Rezerve: Cojocaru, Carp, Sulley, Alcenat, Tahar, Ontel, Enceanu. Antrenor: Laurentiu Reghecampf.

Universitatea: Balgradean (83 Straton)– Achim, Popov (24 Dumitras), Iliev, Vatajelu – Kay, Mateiu – Bancu, Zlatinski, Ivan – Nuno Rocha (89 Baluta). Rezerve: Straton, Curelea, Dumitras, Baluta, Madson, Izvoranu, Hergheligiu. Antrenor: Emil Sandoi.

Arbitri: Marius Avram – Mircea Orbulet, Vladimir Urzica. Rezerva: Marcel Birsan.



Steaua doboara Craiova cu doua goluri pe final. Spiritul Reghe renaste Steaua