FCSB

Gigi Becali a primit sase luni de inchisoare in plus

Verdictul in cazul contopirii pedepselor (dosar 20827/3/2013) primite de Gigi Becali in Dosarul Sechestrarii, Dosarul Terenurilor si  Dosarul Valiza s-a anuntat joi, pe 27 iunie. Becali va executa o pedeapsa suplimentara de sase luni, desi putea primi si doi ani.

Verdictul in cazul contoporii pedepselor primite in Dosarul schimbului de terenuri cu MApN, Dosarul Valiza si cel al Sechestrarii se va anunta pe 27 iunie. - See more at: http://www.onlinesport.ro/fotbal/liga-1/steaua/live-becali-afla-miercuri-daca-va-fi-eliberat-temporar-nid-98893/#sthash.bsXj0b9W.dpuf

In textul legii apare posibilitatea de a se adauga un plus de pedeapsa atunci cand se incuviinteaza o contopire. In cazul de fata parerile juristilor sunt impartite, unii opinand ca se impunea o prelungire, altii ca nu - deoarece Becali a avut un comportament bun in detentie.

Sentita este cu recurs si se va judeca la instantele superioare.

Procurorii cerusesra un an de zile suplimentar. Avocatii lui Becali au cerut ca aceasta contopire sa se realizeze cu suspendarea pedepsei sub supraveghere, la fel cum s-a facut si anterior, fiind refuzati.

Este de interes motivarea Tribunalului pentru a se vedea care a fost infractiunea pricipala luata acum in considerare, la contopire: Sechestrarea, Terenurile sau Valiza?

Dosarele si pedepsele lui Gigi Becali

1. Dosarul Sechestrarii - verdict 11 februarie 2013 (3 ani cu suspendare, transformati ulterior in 3 ani cu executare dupa verdictul din Dosarul terenurilor MApN, pedeapsa pe care o executa el acum)

2. Dosarul Terenurilor MApN - verdict 20 mai 2013 (2 ani de inhisoare cu executare, cei care i-au reactivat pedepsa din Dosarul Sechestrarii si l-au trimis practic la inchisoare)

3. Dosarul Valiza - verdict 3 iunie 2013 (3 ani cu executare pentru dare de mita si 1 an cu executare pentru fals in acte)

MINUT CU MINUT Sentinta din dosarul de contopire

18:00 Tribunalul a decis ca Gigi Becali sa primeasca un spor de sase luni, dupa contopirea pedepselor, avand de executat un total de trei ani si jumatate de inchisoare.

17:00 Becali asteapta sentinta astaz. Avocatii sunt cu el la penitenciar.

15:47 Ramanem in asteptarea sentintei. Intre timp, imagini video cu declaratiile avocatilor de dupa termenul de astazi. Acestia doresc contopirea pedepselor cu suspendare sub supraveghere. Procurorii au declarat ca aceasta decizie ar revolutiona justitia din Romania.

15:30 Judecatorii au ramas in pronuntare. In sala au fost MM Stoica, Laurentiu Reghecampf cu soria, Ionut Lutu si Virgil Becali.

15:18 Becali a facut o declarait macabra in sala de judecata: "Daca eu trebuie sa stau in puscarie, tot neamul romanesc trebuie sa mearga in iad", conform RTV. El a mai spus ca "daca imi contopiti si suspendati pedeapsa, ma retrag din viata publica".

13:45 Becali i-a spus procurorului "stiu ca nu sunteti un om rau". Inainte de a intra in sala de judecata a spus "nu mor caii cand vor cainii".

13:40 Procurorii cer inca un an in plus pentru Becali si motiveaza ca are sapte infractiuni.

13:00 Becali a intrat in sala de judecata.

12:35 Avocat lui Becali, Bogdan Vlad: "Nu cred ca exista temei pentru aplicarea unui spor de pedeapsa".

12:08 Gigi Becali va veni la Tribunal, iar procesul incepe la ora 13:00.

Ramaneti cu noi pentru detalii in timp real astazi, pentru a afla ceea ce se hotaraste la Tribunal.

Tribunalul poate hotari astazi un plus de inchisoare pentru Becali. Instanta analizeaza toate pedepsele primite de Becali si o va aplica pe cea mai grea, la care mai poate adaga un spor. In acest caz, Becali ar putea primi sa execute pedeapsa cea mai grea (principala) de trei ani cu executare din Dosarul Valiza (pentru dare de mita), cea care o va inlocui pe cea din Dosarul Sechestrarii. La aceasta, instanta poate aprecia un spor de pedeapsa ce poate fi deloc sau pana la maximul pedepsei pentru dare de mita, ce prevede 5 ani.

Daca se va considera sporul maxim, Becali va avea de executat pe langa cei trei 3 ani si un spor de maxim 2 ani. Pedeapsa astfel rezultata (5 ani in total) va trebui executata fara a se mai aduna la cei trei ani pe care Becali ii executa acum, inlocuind-o. Exista si situatia in care Becali ar primi de executat 3 ani in Dosarul Valiza, fara a se mai acorda vreun spor, ramanand ca si pana acum cu trei ani (din care se scad ceea ce a executat pana acum).



Gigi Becali a primit sase luni de inchisoare in plus