FCSB

Gigi Becali renunta la negocieri pentru marca Steaua

Gigi Becali a anuntat luni seara ca nu va negocia cu Armata pentru marca Steaua si nu vrea sa dea "nici un leu" pentru aceasta.

Hotararea lui Becali a fost anuntata de Valeriu Argaseala, cel care ar fi trebuit sa negocieze in aceasta saptamana cu MApN pentru marca Steaua

Argaseala a declarat ca "am primit instructiuni sa nu negociez nimic cu Armata si vom aplica hotararea Inaltei Curti de Casatie si Justitie in ceea ce priveste marca Steaua".

Marca Steaua - sigla, nume si culori - este detinuta de MApN, in urma unei decizii obtinute la ICCJ in noiembrie 2014. 

Becali a depus la Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci o noua sigla a Stelei, o stea in opt colturi, compusa fie din galben, fie din albastru si rosu in nuante pale. Numele nou ar urma sa fie FC Steaua in loc de FC Steaua Bucuresti.

Armata doreste 1 milion de euro pe an din partea lui Becali pentru marca, precum si plata in rate a drepturilor de imagine dintre anii 2004 si 2014, alaturi de cota parte din marketing.

Steaua a jucat ultimul meci din campionat cu numele "FC Gazde", dupa ce a pus in aplicare hotararea ICCJ. Insa, dupa aceea, in Cupa Romaniei, Cupa Ligii si Liga Europa a folosit temporar marca Steaua cu acordul MApN. De la 15 decemtrie 2014, FC Steaua nu mai poate folosi marca Armatei.



Gigi Becali renunta la negocieri pentru marca Steaua