Tenis

Simon: "Sa castig aici a fost mai important decat sa joc in semifinale la Monte Carlo"

Tenismanul francez Gilles Simon a declarat duminica, dupa victoria din finala Nastase Tiriac Trophy, ca acest succes este mai important pentru el decât a fost participarea în semifinalele turneului de 1000 de puncte de la Monte Carlo.
"Sa câstig aici a fost mai important decât sa joc semifinale la Monte Carlo. Pentru noi este foarte important sa câstigam turnee, pentru ca se întâmpla de putine ori în timpul unui sezon. În multe turnee, desi joci cel mai bun tenis al tau, pierzi la un moment dat. Tot timpul ai asta în cap, sa câstigi turnee. Este extraordinar pentru un jucator. Deci sa câstig aici este mult mai important", a spus Simon.

Simon a fost eliminat în semifinale la Monte Carlo, tot în aceasta luna, de spaniolul Rafael Nadal, care a si câstigat turneul. Francezul a obtinut pentru participarea la turneul de 1000 de puncte 113.580 de euro si 360 de puncte ATP.

Tenismanul a precizat ca finala cu Fabio Fognini, de la BRD Nastase Tiriac Trophy, a fost foarte dificila. "A fost un meci mare astazi, dar foarte dificil, deoarece Fabio a jucat foarte bine si am fost nevoit sa alerg mult. Fabio a jucat un tenis extraordinar, se misca foarte repede pe teren si a trebuit sa lovesc tare si sa trimit loviturile larg pentru a prelua controlul punctului. El nu prea are defecte, pentru ca are o buna lovitura de rever, o buna lovitura de dreapta si un bun serviciu. E dificil sa joci împotriva lui pentru ca îti da senzatia ca e mai bun decât tine. Nu ai decât sa te lupti si sa astepti sa îi scada jocul în intensitate. Când joci cu el ai impresia ca niciodata nu controlezi ghemul. Dar sunt foarte fericit ca am reusit sa câstig acest turneu. Toata lumea se astepta sa îmi fie usor, deoarece eram numarul 1, dar meciul a fost foarte strâns", a afirmat Simon.

Gilles Simon s-a declarat încântat ca a câstigat pentru a treia oara turneul de la Bucuresti si ca va duce trofeul acasa. "O sa încerc mai întâli sa nu îl sparg când îl duc acasa. Apoi voi gasi sigur un loc frumos unde sa îl expun", a mentionat el.

Simon a mai spus ca a ales sa vina la Bucuresti si sa nu mearga la turneul de la Barcelona, dotat cu premii mai mari, deoarece se simte foarte bine în România.

"Ma simt încurajat de fiecare data când intru pe terenul central. Publicul se poarta foarte frumos cu mine, ma sustine. Ma simt foarte bine de fiecare data când vin aici. Nu ma simt mai bine decât aici la multe turnee din sezon si de aceea sunt mereu bucuros sa revin. De asemenea, stiu ca atunci când vin aici joc aproape cel mai bun tenis al meu. În acest turneu cel mai greu mi-a fost în sferturi, (n.r. - cu polonezul Lukasz Kubot) pentru ca el a câstigat primul set, iar eu am fost norocos sa îl câstig pe al doilea. Eram constient la un moment dat ca o sa pierd meciul. Dar am reusit sa trec peste acel moment si sa îl înving pe Kubot. Meciul acela mi-a dat încredere pentru restul turneului. Cel mai usor aici mi-a fost în 2008, pentru ca jucam cel mai bun tenis al meu atunci. În 2007 a fost cel mai greu, mai ales în finala cu Victor Hanescu. Daca voi putea veni la anul o voi face cu cea mai mare placere", a adaugat francezul.

Francezul Gilles Simon, locul 12 ATP si principalul favorit, a câstigat turneul Nastase Tiriac Trophy, impunându-se pentru a treia oara în cariera în competitia de la Bucuresti.
Simon l-a învins în finala, cu scorul de 6-4, 6-3, pe italianul Fabio Fognini, locul 57 ATP, dupa o ora si 50 de minute.

Victoria de duminica i-a adus lui Simon 250 de puncte ATP si un cec în valoare de 71.900 de euro, în timp ce adversarul sau a obtinut 37.860 de euro si 150 de puncte ATP.

Mediafax


Simon: "Sa castig aici a fost mai important decat sa joc in semifinale la Monte Carlo"