FCSB

Fostul sef de galerie al Stelei cheama suporterii la protest impotriva lui Gigi Becali

Jan Pavel, sef de galerie la Steaua in anii 90, intentioneaza sa organizeze un miting de protest impotriva actualului patron Gigi Becali pe 24 octombrie, in fata stadionului din Ghencea, prin care sa resusciteze spiritul stelist intrat in letargie dupa ce actuala echipa a pierdut numele si emblema istorica.

Intr-un mesaj pe care l-a publicat pe contul sau de Facebook, Pavel cheama la Stadionul Steaua “cat mai multi stelisti adevarati” pentru a arata ca spiritul ros-albastru inca nu a disparut.

“Fac apel ca in ultimul ceas sa va treziti, sa va luati inapoi ce va este voua cel mai drag pe lume, Steaua Bucuresti, echipa sufletelor voastre, echipa noastra, a suporterilor adevarati. Misiunea va fi grea, il contestam pe creditor, dar atentionam si Armata, ea are stadionul si baza sportiva de antrenament, dar trebuie sa aiba echipa de fotbal, ea trebuie sa aiba Centru de copii si juniori, intotdeauna fotbalul a tinut si celelalte sectii ale clubului sportiv, a venit randul ca si CSA sa se implice pentru revitalizarea fotbalului. Noi suporterii suntem dispusi sa preluam echipa de fotbal in asociere cu Armata si cu oameni potenti financiar…Nu duceti grija noastra, oameni corecti vor veni alaturi de noi!”, anunta acesta.

“E foarte important sa aveti incredere ca vom reusi, vrem sa va convingem de acest lucru si in acest scop vom organiza un miting de sustinere a revenirii fotbalului la Steaua Bucuresti si in inimile stelistilor adevarati. Repet, il vom contesta pe creditor, dar vom atentiona si Armata, fara provocari, fara violenta, totul in litera si spiritual legii”, a adaugat Jan Pavel.

Jan Pavel a condus timp de un deceniu galeria Stelei si a pus bazele primului grup de suporteri organizati dupa principiile Ultras in Romania, adunanand sub banner-ul Armata Ultra toate grupurile de fani stelisti din ceea ce ulterior a devenit Peluza Nord.

Relatia dintre Pavel si patronul Gigi Becali are un istoric aparte, la meciul cu Dinamo Kiev din preliminariile Ligii Campionilor, in 2001, meci castigat de ucraineni cu 4-2 in Ghencea, Pavel fiind dat jos de pe gardul de unde conducea galeria si scos prin violenta din peluza de garzile de corp ale patronului stelist.

Ulterior acesta a fost interzis sa mai ia loc in peluza suporterilor stelisti, iar galeria a intrat pe mana oamenilor agreati de Becali. Pavel a continuat sa sustina Steaua la meciurile de hochei si a revenit in Ghencea la tribuna a 2-a alaturi de alti “veterani”.

Actiunea de acum a lui Jan Pavel apare in contextul relatiei incordate dintre CSA si clubul de fotbal aflat in propietatea lui Gigi Becali, ultimul amenintand in repetate randuri ca este dispus sa renunte la echipa si sa o cedeze Armatei.

Steaua nu mai joaca in Ghencea, oficial echipa se numeste FCSB, iar emblema din prezent n-are nicio legatura cu traditia clubului. Din aceasta cauza incepand cu returul sezonului precedent suporterii au boicotat meciurile echipei de fotbal, iar la ultima partida din campionat au fost prezenti doar 1.500 de spectatori in tribunele Arenei Nationale.



Fostul sef de galerie al Stelei cheama suporterii la protest impotriva lui Gigi Becali