Liga 1

Victorie cu Levski in primul amical al Stelei

Steaua a castigat primul meci amical disputat in aceasta iarna, invingand cu 2-1 pe Levski Sofia. Bulgarii au deschis scorul in minutul 38, insa Steaua a revenit imediat si a restabilit egalitatea din penaltyul obtinut de Brandan si transformat de Cristi Tanase. Scorul final a fost stabilit in repriza a doua, dupa ce Tibi Balan a obtinut un nou penalty si Rusescu a marcat de la punctul cu var.

Steaua a inceput mai timid meciul, fiind dominata in primele minute de Levski. Bulgarii au creat cateva faze amenintatoare in primul sfert de ora, actiuni la care apararea ros-albastra a stat bine in teren si a blocat patrunderile periculoase.

In minutul 18 a venit si prima faza mai consistenta de atac a Stelei, la sutul lui Cristi Tanase de la distanta, portarul bulgarilor reusind sa retina abia din a doua incercare.

Dupa prima jumatate de ora de joc a iesit la rampa si Machado, noul atacant al Stelei adus de la Universitatea Cluj avand doua mari ocazii de a deschide scorul. Cea mai mare sansa a fost irosita in minutul 34, cand lovitura de cap a lui Machado a intalnit bara, dupa ce acesta a fost servit perfect de Brandan.

Minutul 38 a adus deschiderea scorului, Tatarusanu fiind invins de sutul la coltul scurt trimis de Tsvetkov. Insa doua minute mai tarziu Brandan a fost faultat in careul advers si a obtinut un penalty pentru Steaua. De la 11 metri a transformat cu succes Cristi Tanase, care a restabilit egalitatea pe tabela.

Ilie Stan a schimbat la pauza intreaga echipa, meciul fiind insa la fel de echilibrat. Atat bulgarii cat si stelistii si-au creat numeroase ocazii, pe fondul unui joc pe contre. Stanca a salvat Steaua in minutul 50 dupa ce a scos cu piciorul un sut periculos, pentru ca sapte minute mai tarziu Florin Costea sa iroseasca o mare ocazie de gol dupa ce a ramas singur cu portarul, sutul lui fiind respins in ultima clipa din drumul spre poarta goala.

Pana la urma, Steaua a reusit sa treaca in frunte pe tabela, tot datorita unui penalty, obtinut de aceasta data de Tibi Balan. Atacantul a cazut cu dibacie in careul advers imediat ce a intrat in suprafata de pedeapsa si a reusit sa-l pacaleasca pe arbitru, obtinand lovitura de la 11 metri. Raul Rusescu a transformat cu siguranta de la punctul cu var, sutand imparabil cu dreptul in diagonala langa bara din stanga si a stabilit scorul final al primul amical al Stelei.

Onlinesport: Irina Maxim

 



Victorie cu Levski in primul amical al Stelei