Liga 1

Steaua, victorie fara emotii la Chiajna

Steaua a inceput 2016 in Liga 1 cu un succes fara dubii pe terenul codasei Concordia Chiajna. Un meci castigat practic dupa primele 45 de minute, cand Stanciu a pasat decisiv la golurile lui Varela si Hamroun.

Steaua a inceput in forta si in minutul 4 Marica rata prima ocazie a meciului. O reluare cu capul din 6 metri pe centrul portii in bratele lui Matache.

Portarul celor de la Chiajna nu a mai avut replica trei minute mai tarziu cand, in urma unui corner executat de Stanciu de pe dreapta, Varela a pus latul pentru 1-0. 

Pentru Varela, capitanul Stelei, este doar al doilea gol in acest sezon dupa cel marcat in tur chiar impotriva Concordiei Chiajna in succesul cu 3-1.

Ilfovenii au iesit mai mult la joc dupa primirea golului si au amenintat in doua randuri cu suturi de la distanta poarta lui Nita prin Purece, in minutele 10 si 11. La a doua executie portarul stelist a respins in fata si Pena a reluat cu capul putin pe langa poarta.

Nigerianul Obodo, jucator cu o bogata experienta in fotbalul italian, a trimis pe poarta dintr-o lovitura libera in minutul 15, insa Nita a blocat fara probleme.

Steaua si-a majorat avantajul in minutul 30 pein Hamroun, jucator care a reluat din cadere mingea centrata de Stanciu, ajungand astfel la cinci reusite in acest sezon.

Marian Cristescu a reusit faza primei reprize in minutul 40, cand a reluat spectaculos cu o foarfeca laterala spre coltul scurt. Nita a blocat balonul dovedind ca este un portar pe care se poate conta.

Replica Stelei nu s-a lasat asteptata si Marica l-a intins serios pe Matache cu un sut violent din afara careului. Mingea a fost respinsa acrobatic in lateral.

Partea secunda a debutat cu o ocazie a gazdelor la sutul lui Raducanu respins in corner de Nita.

Hamroun a ratat dubla din centrarea lui Chipciu la cealalta poarta, iar Chipciu, scapat singur cu Matache, s-a incurcat in propriul dribling si a trimis pe langa.

Marica a mai avut si el o sansa de gol in minutul 82, cand a patruns in careu si a sutat peste poarta fiind puternic tamponat pe piciorul stang de Tincu.

In minutele de final Steaua a ratat golul trei prin Stanciu, al carui sut din pozitie centrala a fost blocat de Matache.

Concordia Chiajna a evoluat in inferioritate numerica din minutul 75, dupa ce Giurgiu, jucator intrat la pauza, a primit al doilea cartonas galben.

Steaua urca pe patru in clasament, cu 43 de puncte, la egalitate cu Viitorul si Pandurii. Concordia ajunge pe locul 13, penultimul, fiind depasita de FC Voluntari.

Concordia: Matache, Barboianu, Mamele, Tincu, Bucurica, Rosu (Giurgiu 46'), Obodo, Raducanu (Zerbo 70'), Cristescu (Serediuc 63'), Purece, Pena.

Steaua: Nita, Papp, Tamas, Varela, Tosca, Pintilii, Popa (Filip 46'), Stanciu, Chipciu (Gebhart 71'), Hamroun, Marica (Bawab 85').

Cartonase galbene: Obodo 44', Giurgiu 56', 74', Mamele 71', Barboianu 87' / Papp 57', Gebhart 84'.

Cartonas rosu: Giurgiu 75'.

Arbitri: Adrian Comanescu, Imre Bucsi, Florin Paunescu, (rezerva:) Catalin Busi.



Steaua, victorie fara emotii la Chiajna