Liga 1

Steaua pierde puncte cu Petrolul

Dupa trei victorii la rand in campionat pentru Steaua a venit si momentul sa cedeze puncte, iar aceasta s-a intamplat duminica seara pe terenul lanternei rosii Petrolul Ploiesti.

Un 0-0 inregistrat la finalul unui meci de mare lupta, disputat pe un teren greu, pe alocuri impracticabil, si in care Steaua a fost echipa care a ratat cele mai mari ocazii.

Petrolul a trecut pe langa deschiderea scorului in minutul 13 la patrunderea lui Tamuz. Acesta s-a descotorosit de Rapa si Varela, ajungand in pozitie de finalizare cu Nita, dar portarul stelist a reusit sa blocheze.

Acelasi Tamuz s-a aflat la finalizare in minutul 20, dupa o noua eroare comisa de Varela, dar atacantul israelian nu a mai avut forta sa finalizeze dupa o cursa de aproximativ 30 de metri.

Steaua n-a avut nicio ocazie notabila in primul mitan, dar in partea secunda formatia campioana s-a aflat mai mult la timona partidei si au aparut ocaziile la poarta lui Pecanha.

Sut in forta trimis de Chipciu din interiorul careului in minutul 63. Pecanha a scos si aceasta a fost cea mai mare ocazie a Stelei. Cei de la Petrolul au asteptat in zadar ridicarea fanionului de la margine.

Acelasi Chipciu s-a aflat la capatul unei alte actiuni periculoase in minutul 73. Popa a centrat de pe dreapta si Chipciu nu l-a putut invinge pe goalkeeper-ul petrolist din 7-8 metri. Balonul respins a fost urmarit de Hamroun, dar acesta a trimis mult in peluza.

Meciul s-a incheiat nedecis, un rezultat care nu avantajeaza niciuna dintre echipe si care lasa Steaua pe doi la patru puncte de liderul Astra Giurgiu, in timp ce Petrolul ramane pe ultimul loc cu patru puncte.

Aceasta a fost a saptea remiza in 14 etape pentru Petrolul, club care a inceput sezonul cu o penalizare de sase puncte.

Petrolul Ploiesti: Pecanha - Beta (Peteleu '79), Benga, Tudose, Faug-Porret - Bucsa, Ropotan - Zubir, Marinescu (Nepomuceno '73), Velasco - Tamuz (Moussa '61). Antrenor: Eusebiu Tudor

Steaua: Nita - Rapa, Varela, Tosca, Guilherme - Filip, Stanciu, Kharja - Popa (Tudorie '87), Chipciu, Tahar (Hamroun '62). Antrenor: Dumitru Dumitriu

Cartonase galbene: Ropotan '32, Faug-Porret '66, Velasco '90, Moussa '90+5 / Varela '32, Rapa '90+1

Meciul a fost arbitrat de Radu Petrescu, ajutat la cele doua linii de Vasile Marinescu si Valentin Avram. Arbitru de rezerva a fost Marcel Birsan, iar observatori George Ionescu si Marian Bucurescu.

sursa foto: facebook.com/official.fcpetrolul



Steaua pierde puncte cu Petrolul