Otelul Galati

Capitanul Otelului povesteste experienta din Trenul Groazei: 'Lumea pur si simplu nu mai rezista in tren'

Capitanul echipei Otelul Galati, Sergiu Costin, a declarat, miercuri, ca pasagerii nu mai rezistau în trenul blocat în zapada în apropiere de Faurei si s-a bucurat mai mult de faptul ca garnitura a plecat spre Galati decât ca el si colegii sai au ajuns în cele din urma la Bucuresti.

"A fost o experienta foarte, foarte urâta, dar sunt bucuros ca am iesit din ea. A fost un cosmar pentru ca am ramas înzapeziti si nu mai stiam ce solutii mai sunt. Am stat sase-sapte ore într-un loc, alte noua la CA Rosetti, apoi la doi kilometri de Faurei am ramas nici nu mai stiu câte ore... A fost traumatizant putin. Când am stiut ca vine elicopterul noi ne-am bucurat ca iesim de acolo, dar va spun sincer ca m-a bucurat mai mult faptul ca a plecat trenul. Noi eram înca în Faurei când a plecat trenul (n.r. - spre Galati) si atunci am avut o satisfactie dubla, pentru ca lumea pur si simplu nu mai rezista în tren", a spus Sergiu Costin la sosirea pe Aeroportul "Aurel Vlaicu" din Bucuresti.

Costin a povestit ca nu a mai vazut niciodata un viscol atât de puternic. "În tren stai, citesti, povestesti, mai atipesti, trec orele, dar problema era ca nu stia nimeni sa ne dea un interval de timp în care se rezolva problema. Inamicul numarul 1 a fost viscolul, pentru ca nu a nins. Erau niste troiene de zapada uriase. Unde eram noi blocati nu era nicio cale de acces, era un viscol nemaivazut, îndoiau copacii cu o forta incredibila. Nu putea sa ajunga nimeni la noi pentru ca nu eram lânga un drum, eram izolati. Ne-am împrietenit cu lumea, unul avea prajituri, altul avea ciocolata, se împartea, a fost bine... Dar au fost si niste rabufniri ale unor oameni care nu mai aveau rabdare si se luau de controlori care de fapt nu aveau nicio vina", a explicat Sergiu Costin.

Fundasul sustine ca întreaga zona din jurul orasului Faurei este blocata în nameti. "Pentru noi, ca jucatori, nu a fost atât de traumatizant încât sa spunem ca nu mai rezistam, nu ar trebui sa ne plângem noi. Dar ma gândesc la lumea de lânga mine, la parintii mei, puteau ei sa fie acolo în tren. Din elicopter am vazut cai ferate acoperite total, nici nu se întelegea pe unde sunt sinele. Sate izolate total în care nu am vazut niciun fel de mijloc de transport. E socant pentru ca eu n-am mai trait asa ceva", a precizat el.

Sergiu Costin a mentionat ca s-a simtit prost când el si colegii lui au fost la Spitalul din Faurei sa doarma, iar restul calatorilor a ramas în tren. "Noi am fost luati din tren de un domn cu care vorbise domnul presedinte (n.r. - Marius Stan). El ne-a dat jos si am fost la un spital sa ne întindem putin. A fost un moment putin jenant când vedeam ca lumea ramânea în tren, iar noi mergeam sa dormim. A fost un moment urât rau. Dar vreau sa mediatizez cazul asta pentru ca erau în tren foarte multi copii, femei, oameni în vârsta care au stat atâtea ore în tren", a adaugat Costin.

El a mai spus ca decizia ca trenul sa plece din Galati a fost gresita. "Noi ne-am luat apa si sandviciuri, dar nu stiam cât o sa stam în tren. Ne-au mai adus si jandarmii la Faurei. Eu nu condamn pe nimeni, doar ca decizia era sa nu plece trenul. În rest, lumea cred ca s-a straduit sa ne scoata de acolo. O sa mai merg iarna cu trenul, dar important e sa se dea verdictul unui tren daca poate sau nu sa plece dintr-o statie", a precizat capitanul echipei campioane.

Pe fotbalist nu îl mai intereseaza daca directorul general Marius Stan îl va sanctiona financiar pentru ca a mers la Galati în zilele libere de dupa turneul din Cipru. "Nu mai conteaza, sunt decizii pe care le ia domnul presedinte (n.r. - Marius Stan) daca se considera ca am încalcat atât de grav regulamentul", a mai afirmat fundasul formatiei galatene.

Sergiu Costin împreuna cu alti doi colegi si patru membri ai staff-ului echipei Otelul Galati blocati peste 40 de ore în trenul InterRegio 1574 Galati-Bucuresti au fost adusi, miercuri dupa-amiaza, în Capitala cu elicopterul omului de afaceri Ioan Niculae, care în cursul diminetii i-a preluat si pe ceilalti sase fotbalisti aflati în acelasi tren.

Oficialii clubului Otelul au apelat, miercuri, la patronul clubului Astra Ploiesti, socitându-i sprijinul pentru a aduce la Bucuresti jucatorii blocati la Faurei din cauza viscolului, iar Niculae le-a pus la dispozitie un elicopter.

În cursul diminetii de miercuri, sase dintre cei noua fotbalisti blocati - Valentin Munteanu, Samoel Cojoc, Cristian Sârghi, Silviu Ilie, Cornel Râpa si Cristian Branet - au fost adusi la Bucuresti, pe Aeroportul Aurel Vlaicu, apoi aparatul de zbor s-a întors la Faurei si i-a transportat si pe ceilalti trei jucatori ai campioanei României - Gabriel Viglianti, Ionut Neagu si capitanul formatiei Sergiu Costin - precum si pe medicul echipei, magazinerul si doi masori.

Jucatorii galateni si membrii stafului clubului au parasit trenul marti noapte, când garnitura a ajuns în Gara Faurei, fiind ajutati de militari. Ei au fost cazati peste noapte la spitalul din localitate.

Toti cei noua fotbalisti vor pleca, miercuri, la ora 21.30, în Spania, unde se afla în cantonament restul lotului echipei, cu o aeronava de pe Aeroportul Baneasa.

Un tren cu aproximativ 400 de calatori, printre care si noua jucatori ai Otelul Galati, a ramas blocat în nameti de câtiva metri înaltime, luni seara, pe un câmp între Faurei si Buzau, în apropierea localitatii buzoiene C.A. Rosetti. Marti dupa-amiaza, garnitura a pornit înapoi catre Galati, punându-se în miscare în jurul orei 14.30. Marti seara, garnitura a oprit din nou, la un sfert de ora dupa ce plecase din Faurei spre Galati, în apropiere de Ianca. În cursul noptii, trenul a fost readus în Gara Faurei, oamenii ramânând în vagoane, unde au primit alimente.

Cei aproximativ 400 de calatori au ocupat vagoanele din imediata apropiere a locomotivei pentru ca acestea sunt încalzite si astfel au asteptat venirea diminetii. Oamenii, care sunt blocati de peste 50 de ore în tren, au primit totusi un ajutor din partea autoritatilor brailene, care au trimis un camion cu alimente, în principal conserve, pâine, apa si dulciuri.

Unul dintre calatori declara telefonic pentru MEDIAFAX ca toti cei aflati în trenul blocat sunt într-o situatie critica.

"Este foarte neplacut faptul ca suntem dusi cu zaharelul. Ni se spune ba ca vine un plug, ba ca vine o locomotiva, iar noi suntem blocati în acest tren de 50 de ore si auzim aceleasi lucruri. Nu stiu de ce ne tot amagesc cei de la CFR, nu stiu ce fac autoritatile, de ce nu ne întinde nimeni o mâna de ajutor", declara Adrian Mînza.

Acesta a mai spus ca o interventie a autoritatilor putea fi facuta pentru toti cei 400 de oameni din tren, atât timp cât s-a gasit o solutie pentru fotbalistii echipei Otelul Galati, care au parasit garnitura la miezul noptii.

Miercuri, în jurul orei 13.00, trenul a plecat din Gara Faurei, cu destinatia Galati.

Mediafax



Capitanul Otelului povesteste experienta din Trenul Groazei: 'Lumea pur si simplu nu mai rezista in tren'