Liga 1

Steaua castiga fara sa transpire cu "U"

Steaua a facut scor, acasa, 4-1 cu U Cluj, intr-un meci din cadrul etapei a 11-a. Ros-albastrii isi conserva pozitia de lider in Liga 1, la 3 puncte distanta de principala urmaritoare CFR Cluj. Primele doua goluri au fost inscrise cu fundasii Papp si Szukala, iar Popa si Keseru, in repriza secunda, au facut ca reusita capitanului sepcilor rosii, Dan Bucsa, sa conteze numai in statistici.

Meciul din Ghencea a inceput cu o ocazie mare de gol pentru formatia oaspete, dupa ce Gravenberch a patruns cu multa lejeritate in careu, fiind foarte aproape sa il angajeze in 6 metri pe Mengolo, scapat din marcaj.

Tabela stadionului "Steaua" s-a modificat la prima actiune periculoasa a campionilor, dupa o minge aruncata in careu de Latovlevici. Rusescu a prelungit pana la Paul Papp, care si-a trecut in CV prima reusita la Steaua cu o executie sudamericana - foarfeca din 6 metri, prin care l-a pedepsit pe Robert Veselovsky, iesit neinspirat din poarta.

Lucrurile au inceput sa devina si mai clare, in minutul 32, cand Keseru a incrucisat cu Sanmartean la un corner, iar primul a centrat ideal pentru Szukala, autorul unui gol ca la antrenamente, cu capul, singur cu goalkeeperul Veselovsky.

Ros-albastrii au intrat cu un avantaj linistitor la pauza, in pofida faptului ca Arlauskis a gafat spre final, insa Lungu a finalizat peste poarta din centrarea olandezului Gravenberch.

Partea secunda a inceput la poarta aceluiasi Veselovsky, intrebuintat de Cornel Rapa cu o lovitura de cap din apropiere, pe coltul scurt.

Clujenii au reintrat in meci cu ajutorul capitanului Dan Bucsa, care a agitat plasa portii lui Arlaukis printr-un sut superb din marginea careului mare.

Avea sa fie insa un simplu foc de paie, deoarece baietii lui Galca si-au refacut  imediat avantajul de doua goluri. Croatul Skvorc a facut o greseala elementara la 20 de metri de poarta, in dorinta de a trece prin dribling de Tanase si Adi Popa, ultimul punctand pentru 3-1 cu un sut sec din interiorul careului.

Cu un sfert de ora inainte de final, Sanmartean a semnat cea de-a doua bara a stelistilor, iar Keseru a venit excelent pentru a pune o noua "caramida" la titlul de golgeter al Ligii 1.

Steaua: Arlauskis - Papp, Varela (Rapa 29), Szukala, Latovlevici - Prepelita, Sanmartean (Breeveld 78) - Ad. Popa, Rusescu (N. Stanciu 67), Cr. Tanase - Keseru

Rezerve: Cojocaru - Rapa, L. Filip, N. Stanciu, Breeveld, Parvulescu, I. Neagu
Antrenor: Costel Galca

U Cluj: Veselovsky - Ciupe, Skvorc, Ninu, Musat (R. Costin 76) - Bucsa, Lungu - Ceppellini, Mengolo (Mengolo 88), Cristocea (Lemnaru 76) - Gravenberch

Rezerve: Niculescu, Stojanovici, Lemnaru, Neag, Martins, R. Costin, Kovacs
Antrenor: George Ogararu

Arbitru: Alexandru Tudor (Bucuresti)

Cartonase galbene: Prepelita 37, Papp 85, Popa 89/ Gravenberch 33, Mengolo 73, Veselovsky 76, Ninu 83, Ceppellini 89

Cartonase rosii: -

Stadion: Steaua (Bucuresti, Ghencea)

Spectatori: 4500



Steaua castiga fara sa transpire cu "U"