Liga 1

Steaua a dominat si a rapus Rapidul

Steaua a câstigat cu 1-0 derby-ul cu Rapid de pe Arena Nationala, un scor care nu reflecta realitatea din teren. Stelistii au dominat autoritar partida în fata unui Rapid extrem de defensiv, au avut o sumedenie de ocazii si chiar si doua bare, dar au reusit sa înscrie doar în minutul 96, prin Bourceanu. Steaua revine în urma acestei victorii pe locul 1 în clasament.

VIDEO: Rezumatul meciului

Un derby între Steaua si Rapid nu avea cum sa nu fie unul spectaculos. S-a jucat cu casa închisa pe Arena Nationala, iar cei aproape 43.000 de spectatori din tribune nu au regretat ca s-au dus la meci.

Steaua si Rapid au aratat un fotbal frumos, cu multe actiuni ofensive spectaculoase, majoritatea apartinând formatiei din Ghencea. Steaua a avut mai mult mingea, a atacat mai des, însa nu a reusit sa si marcheze din ocaziile avute pâna la pauza.

Chipciu a dat tonul fazelor de poarta înca din primele minute, stafeta fiind preluata apoi de Adi Rocha si Rusescu.  Acesta din urma a trimis chiar mingea în plasa în minutul 17, dar nu înainte ca portarul Pecanha sa fie faultat în fata portii.

Singura si cea mai mare ocazie de gol a giulestenilor din prima repriza a venit în minutul 21, când Teixeira a ratat singur cu Tatarusanu. Jucaturl Rapidului a depasit tot ce i-a iesit în cale, a ajuns în stânga portii, dar sutul la coltul scurt a fost parat de portarul ros-albastrilor.

Rusescu si Adi Rocha si-au mai trecut în cont doua sanse mari de gol pâna la pauza, ambii ratând uluitor întâlnirea cu mingea în careul mic în minutul 24, pentru ca în minutul 36 mingea trimisa de ADi Rocha în diagonala sa nu fie ajunsa de Rusescu si sa treaca milimetric pe lânga bara din stânga.

La fel de ofensiva a ramas Steaua si dupa pauza. Chipciu a ramas singur cu Pecanha în minutul 60, dupa o mare gafa a lui Burca, dar sutul mijlocasului stelist s-a dus direct în portar. Trei minute mai târziu si Rusescu a ramas singur cu portarul rapidist, dar nici el nu l-a învins pe Pecanha.

Cu 20 de minute înainte de final, Chipciu a zguduit bara din stânga, dupa ce a sutat cu sete din doar 5 metri, facându-l pe Laurentiu Reghecampf sa-si puna mâinile în cap.

Ca si în prima jumatate a meciului, Rapidul a stat doar în defensiva, ridicând un adevarat zid de aparare în fata atacurilor tot mai insistente ale gazdelor. Singura faza când giulestenii au iesit mai hotarâti din aparare a fost în minutul 78, când Pancu a irosit ocazia, sutul lui slab fiind retinut de Tatarusanu.

Seria de ocazii uluitoare a stelistilor a continuat chiar si în prelungirile meciului.  În minutul 94 Chipciu a însirat patru adversari si a obtinut lovitura libera din marginea careului. Tot el a executat faza fixa, dar sutul lui a întâlnit transversala.

Pâna la urma, echipa care a atacat în permanenta, care a construit mereu ofensiv si a îndreptat actiunile doar spre poarta adversa a câstigat în fata uneia care a venit doar sa se apere pe Arena Nationala. Bourceanu a marcat în minutul 96 din centrarea lui Chipciu de pe dreapta si a adus victoria meritata a Stelei.



Steaua a dominat si a rapus Rapidul