Liga 1

Salzburg a prins aripi cu Astra

Astra a pierdut si al doilea meci din Grupa D a Europa League, scor 2-1 impotriva austriecilor de la Red Bull Salzburg. Takayuki Seto a deschis scorul dupa primul sfert de ora, insa Kampl si Soriano au intors situatia spre finalul primei reprize. Astra a reusit contraperformanta de a nu-si creea nici macar o faza de poarta in repriza secunda, o repriza in care mingea a stat in permanenta in jumatatea echipei pregatite de Isaila. Cu doua infrangeri la activ, din care una umilitoare in deplasarea de la Zagreb, Cenusareasa grupei isi joaca ultima sansa in dubla confruntare cu Celtic. Salzburg devine liderul grupei, la egalitate de puncte cu scotienii de la Celtic, dar cu mai multe goluri inscrise.

Astra a avut un start reusit de meci, putin lipsind ca Bukari sa impinga in plasa o minge centrata in forta de Budescu. Playmakerul giurgiuvenilor a scapat de marcajul fundasilor adversi si a fost aproape sa ii aseze lui Bukari pe tava pasa de 1-0.

In minutul 15, Takayuki Seto l-a surprins pe maghiarul din poarta lui Red Bull cu un sut plasat la coltul scurt. Enache a asezat bine pentru Seto in marginea careului, de unde mijlocasul la inchidere al Astrei a deschis scorul printr-o executie spectaculoasa.

Budescu a continuat cu un sut asemanator, in minutul 34, Gulacsi retinand de aceasta data.

La urmatorul atac, Kampl a profitat de marcajul lejer al stoperilor Astrei si a restabilit egalitatea cu un sut sec din interiorul careului, fara sperante pentru Silviu Lung jr.

Red Bull a prins aripi spre finalul primei reprize, cand Soriano, in urma unei combinatii letale purtate in doi cu Alan, l-a lobat pe Silviu Lung din interiorul careului pentru 2-1.

Partea secunda a debutat cu o ocazie imensa in dreptul lui Salzburg. Silviu Lung a respins de pe linie o minge trimisa periculos din cativa metri, dupa care a fost salvat in mod involuntar de interventia lui Hinteregger. Stoperul oaspetilor a scos un gol ca si facut pentru austrieci, uitand parca pentru cine joaca la primul corner care a generat pericol la poarta Astrei.

La mijlocul reprizei, austriecii au desfacut cu mare usurinta apararea vicecampioanei Romaniei, insa Alan a finalizat dezastruos din 16 metri.

Kampl putea realiza dubla, in minutul 90, la o faza in care Oros a fost providential la executia pe coltul lung a slovenului.

Astra Giurgiu: S. Lung Jr. - Pliatsikas, Ben Youssef, Oros, Junior Morais - Seto, Laban (G. Florescu 73) - Enache, Budescu, William De Amorim - Bukari

FC Salzburg: Gulacsi - Lazaro, Ramalho, Ilsanker, Hinteregger - Kampl, Ulmer, Leitgeb, Sabitzer - Alan (Bruno 84), Soriano (Quanschner 73)

Arbitri: Libor Kovarik. Asistenti: Krystof Mencl, Antonin Kordula (toti din Cehia)

Cartonase galbene: Budescu 75/ Ulmer 48, Sabitzer 62, Lazaro 73

Cartonase rosii: -

Stadion: Marin Anastasovici



Salzburg a prins aripi cu Astra