Liga 1

Petrolul respira in Liga 1 dupa 3-2 cu ACS Poli Timisoara. Ploiestenii sunt la patru puncte de baraj

Victorie uriasa obtinuta de Petrolul Ploiesti, luni seara, in fata celor de la ACS Poli Timisoara, scor 3-2, in duelul echipelor aflate pe locuri retrogradabile in Liga 1.

Un succes in urma caruia echipa pregatita de Ionel Gane ajunge la cota 18 puncte in clasament si se apropie la doar patru puncte de FC Voluntari, echipa de pe locul de baraj pe care o vor intalni in etapa urmatoare.

Goga a ratat prima ocazie a meciului pentru Timisoara in minutul 12 cu un sut din marginea careului. Mingea s-a dus putin peste transversala.

Trei minute mai tarziu Zoubir obtinea lovitura de la 11 metri in duel cu Suarez. Un fault cat se poate de clar pentru care jucatorul Timisoarei a primit si cartonasul galben.

Astafei si-a asumat lovitura de la punctul cu var si deschidea scorul cu o executie sigura.

Acelasi Astafei obtinea in minutul 27 un al doilea penalty pentru Petrolul in duel cu portarul advers Smaranda. A executat Zoubir si a majorat avantajul Petrolului.

Gazdele se puteau distanta la 3-0 in minutul 65, cand portarul timisorean Smaranda a respins cu piciorul sutul lui Zoubir din interiorul careului.

Timisoara avea sa revina in meci in minutul 68 prin reluarea lui Nimely in urma unui corner, faza la care defensiva celor de la Petrolului a picat examenul luarii in marcaj a adversarilor.

Au urmat doua ocazii mari pentru gazde la suturile lui Pacar si Astafei, insa atacantul elvetian avea sa sparga gheata pentru Petrolul cu un sfert de ora inaintea finalului. Patrundere pe dreapta in viteza si finalizare la coltul lung.

Defensiva ploiesteana a fost prinsa din nou pe picior gresit la o faza fixa in prelungirile meciului, Jenkins reducand din diferenta cu capul. Nu a mai fost timp pentru o revenire a banatenilor, iar Petrolul pune mana pe trei puncte extrem de importante.



Petrolul respira in Liga 1 dupa 3-2 cu ACS Poli Timisoara. Ploiestenii sunt la patru puncte de baraj