Liga 1

Nicolo Napoli debuteaza cu o remiza pe banca Iasiului

Venirea lui Nicolo Napoli la Iasi nu a adus prima victorie a nou-promovatei CSMS in campionat, dupa 2-2 cu FC Botosani, in prologul etapei a 11-a a Ligii 1. CSMS Iasi a condus de fiecare data, prin Cosereanu si Onduku, insa ultimul cuvant aveau sa il spuna oaspetii, care au restabilit egalitatea prin Codoban, in minutul 77, dupa ce Martinus a inscris un gol extrem de spectaculos in prima parte.

Iesenii au inceput meciul in avantaj, dupa ce Valentin Cosereanu a reusit sa deschida scorul la mai putin de doua minute distanta de la primul fluier al lui Marius Avram. Ionut Voicu a centrat bine de pe partea dreapta, iar fostul mijlocas al Concordiei Chiajna a aparut excelent in zona punctului cu var si a reluat din prima, transformandu-l in simplu spectator pe Vasile Curileac.

CSMS s-a retras in mod deliberat in propria jumatate si a fost pedepsita la prima faza fixa a oaspetilor. Martinus a trimis direct la vinclu dintr-o lovitura libera provocata de Tiganasu, de la aproximativ 25 de metri (30).

Cinci minute mai tarziu, Martinus a trecut la cativa centimetri pe langa reluarea de 2-1, dupa o centrare periculoasa expediata de Fulop din flancul drept.

Istoria primei parti s-a repetat si startul actului secund, cand Onduku a readus CSMS-ul in avantaj dupa o neintelegere intre Curileac si Oltean. Onduku a venit lansat din spate, i-a suflat mingea goalkeeperului botosanean si a trimis pentru 2-1 in poarta ramasa goala.

In minutul 66, Gomo Onduku s-a evidentiat in mod negativ, dupa ce a primit al doilea cartonas galben din partea lui Marius Avram pentru un cot aplicat in saritura.

Cu un sfert de ora inainte de final, Ionut Voicu a scos un gol ca si facut in fata aceluiasi Martinus. Fundasul Iasului s-a repliat in timp util la un atac periculos al Botosaniului si a scos de pe linia portii mingea trimisa de Martinus, care il culcase in prima faza pe Caparco.

Ionut Voicu nu a mai avut cum sa intervina la urmatorul atac, cand Codoban a concretizat o minge aruncata de Martinus in gura portii lui Caparco. Codoban, introdus in partea secunda, nu a inselat asteptarile lui Leo Grozavu, reluand imparabil de langa Alexandru Tiganasu.

Finalul de meci s-a disputat 10 la 10, dupa ce Tincu a fost eliminat pentru cumul de cartonase.

CSMS Iasi: Caparco - Voicu, Munteanu, Cretu, Tiganasu - Ciucur (Bole 45+1), Novac, Olah, Cosereanu (Bosoi 80) - Wesley - Onduku

FC Botosani: Curileac – Patache, Oltean (Codoban 71), Tincu, Acsinte – Vasvari, Russel, Croitoru (Ianc 54) – Fulop, Hadnagy (Anghelina 88), Martinus

Arbitru: Marius Avram (Bucuresti)

Cartonase galbene: Tiganasu 28, Onduku 35, Voicu 48, Wesley 81/ Tincu 20, Fulop 32, Oltean 58, Vasvari 69

Cartonase rosii: Onduku 66/ Tincu 85

Stadion: Emil Alexandrescu (Iasi)



Nicolo Napoli debuteaza cu o remiza pe banca Iasiului