Liga 1

Hagi in favoarea mentinerii sistemului cu 18 echipe in Liga 1

Tot mai multe voci importante din Liga 1 se pronunta in favoarea revenirii la decizia schimbarii sistemului competitional din sezonul viitor si trecerea la un campionat cu 14 echipe.

Gheorghe Hagi, patron si antrenor la Viitorul, este una dintre aceste voci si fostul international spune ca fotbalului romanesc i-ar fi mai favorabil un sistem cu 18 echipe in Liga 1.

"Sunt pentru 18 echipe in Romania, totdeauna si oricand. In majoritatea competitiilor europene exista 18, 20 de echipe, nu 12 sau 14. Nu cred ca Divizia A trebuia modificata, ci Divizia B si C. Cred ca interesul national este sa avem mai multe echipe, nu mai putine. Nu stiu daca vor retrograda sase echipe la finalul sezonului. Eu doar mi-am zis parerea si am zis-o de anul trecut. Cand ai o populatie de 23 de milioane nu ai cum sa ai 14 echipe niciodata. Cu 18 echipe am castigat Cupa Campionilor, nu cu 14. Tara e mare si trebuie sa dezvoltam fotbalul peste tot, nu sa il reducem", a spus Hagi intr-o conferinta de presa.

De asemenea, Hagi nu considera ca numarul mare de echipe in Liga 1 a dus la scaderea interesului pentru fotbal in randul spectatorilor.

"Spectatorul renunta la a veni la stadion nu din cauza numarului de echipe, nu vine pentru ca nu e chemat. Nu avem abonati, nu suntem bine organizati la cluburi. Nu exista finantare a sportului, sportul nu este prioritate in Romania, altele sunt problemele", a mai afirmat Hagi.



Hagi in favoarea mentinerii sistemului cu 18 echipe in Liga 1