Liga 1

Gica Popescu va fi eliberat. DNA se opune

Fostul capitan al echipei nationale a Romaniei, Gica Popescu, s-ar putea bucura din nou de libertate la finalul sedintei de azi a completului de judecata intrunit la Judecatoria Sectorului 4 din Bucuresti.

UPDATE 15:20 Magistratii au decis punerea in libertatea a fostului international Gica Popescu. Decizia nu este insa una definitiva, iar procurorii DNA au facut apel la aceasta hotarare.

UPDATE 11:20 Sedinta de judecata s-a incheiat, iar magistratii s-au retras pentru a delibera. In timpul sedintei procurorii Directiei Nationale Anticoruptie au atacat raportul intocmit de Comisia Penitenciarului Rahova, sustinand ca acesta este incomplet si ca nu contine date care sa ateste ca in ultimul an si jumatate Gica Popescu a redactat cele patru lucrari stiintifice aduse drept argument pentru eliberarea acestuia.

De asemenea, procurorii au refuzat sa admita drept argument in favoarea eliberarii conduita exemplara a lui Popescu dupa gratii, spunand ca n-ar fi avut cum sa se intample altfel din moment ce acesta este o persoana publica.

Gica Popescu a luat la randul sau cuvantul spunand ca a inteles toate acuzatiile care ii sunt aduse si ca doreste sa-si petreaca timpul in libertate alaturi de familia sa.

Judecatoria Sectorului 4 a stabilit pentru luni, 5 octombrie, data cand va judeca cererea de eliberare conditionata formulata de Popescu.

Fostul international are de partea sa avizul Comisiei intrunite la Penitenciarul Jilava, care a propus eliberarea conditionata a acestuia din moment ce indeplineste toate conditiile legale in acest sens.

Gica Popescu a executat pana acum jumatate din pedeapsa de 3 ani, o luna si zece zile pe care a primit-o in Dosarul Transferurilor.

Pana acum dintre cei condamnati in Dosarul Transferurilor singurul care a fost eliberat este George Copos, fostul patron al echipei Rapid.



Gica Popescu va fi eliberat. DNA se opune