Liga 1

Dinamo revine pe loc de Europa League, dupa 1-0 la Piatra Neamt

Dinamo s-a impus cu emotii in deplasarea de la Piatra Neamt, scor 1-0, intr-un meci in care nemtenii, cu un om mai putin pe final, puteau obtine un punct prin Marian Constantinescu. Nici Jula nu a fost mai precis, semnand, probabil, ratarea etapei. Golul "cainilor" a fost reusit de Cosmin Matei cu largul concurs al lui Lucian Cazan, care a deviat involuntar mingea sutata de mijlocasul lui Dinamo.

Inceputul echilibrat de meci putea fi scris altfel de polonezul Kamil Bilinski, in minutul 8, cand atacantul lui Dinamo a pus latul din 8 metri pe directia lui Calancea, la o lovitura de colt executata de Elton.

La mijlocul reprizei, Marius Avram nu a sesizat momentul in care Ichim (Ceahlaul) l-a calcat in mod voluntar pe Bilinski, iar aparatorul nemtenilor a scapat fara cartonas rosu. 

In minutul 28, Golubovic a irosit o buna sansa de a inscrie, dupa ce a trimis in zid din lovitura libera (21 de metri, pozitie centrala), continut de Tepes cu un sut la coltul scurt, 
prins de Balgradean.

Ca si impotriva Otelului, in etapa precedenta, Dinamo a intrat in partea secunda cu un gol inscris destul de rapid, in minutul 51. Cosmin Matei a tras de la 20 de metri, iar Lucian Cazan a deviat involuntar si l-a pacalit pe Calancea, care nu a mai avut cum sa intervina.

Barboianu putea dubla avantajul "cainilor", cinci minute mai tarziu, cand a tras cu latul la firul ierbii, dar goalkeeperul gazdelor a gasit un raspuns pe masura.

Emil Jula a semnat ratarea etapei, in minutul 58. Varful Ceahlaului a scapat de marcajul lui Alexandre Durimel, la o centrare de pe partea dreapta a lui Constantinescu, a avut timp sa preia si sa ramana singur cu Balgradean, insa finalizarea a fost dintr-un cu totul alt film.

Ceahlaul Piatra Neamt a terminat jocul in inferioritate numerica. In incercarea de a schimba semnificativ prestatia baietilor sai, Marian Bondrea, aflat la primul meci pe banca formatiei nemtene, a efectuat toate schimbarile, iar Catalin Stefanescu a parasit terenul accidentat (76).

Cu cinci minute inainte de final, pe fondul unui joc pe contre, Constantinescu s-a desprins iarasi de Durimel si a tras de putin pe langa bara.

Ceahlaul: Calancea – C. Stefanescu, Al. Ichim, L. Cazan, Tepes – V. Achim (Popadiuc 61), Onciu – Ad. Gheorghiu, Golubovic (cpt), M. Constantinescu – G. Jula (L. Garcia 61, S. Tabacariu 68)

Dinamo: Balgradean - Rus, Grigore, Durimel, Filip - Barboianu, Elton - Matei (I. Serban 83), D. Rotariu (Velici 79), Lazar- Bilinski (Tucudean 46)

Arbitri: Marius Avram, Octavian Sovre si Vasile Marinescu; aditionali: Adrian Cojocaru si Dragos Istrate

Cartonase galbene: Golubovic 33, Vl. Achim 36/ Bilinski 20, S. Filip 66, Velici 82

Cartonase rosii: -

Stadion: Ceahlaul



Dinamo revine pe loc de Europa League, dupa 1-0 la Piatra Neamt