Liga 1

Dinamo, demonstratie de forta la Chiajna

In ultimul meci al etapei a 12-a Dinamo a castigat, luni seara, in deplasare impotriva formatiei Concordia Chiajna, cu 3-1 (2-0).

Dorin Rotariu a deschis scorul in minutul 34 din pasa lui Harlem Gnohere, iar acesta avea sa reuseasca apoi o dubla in minutele 41 si 66.

Marius Pena a marcat golul de onoare pentru Concordia in minutele de prelungire, iar Dinamo obtine trei puncte vitale pentru ramanerea in zona fruntasa a clasamentului.

Locul patru pentru Dinamo cu o etapa inaintea finalului de tur, echipa din Stefan cel Mare fiind la trei puncte in spatele liderului Astra Giurgiu, echipa pe care o vor primi in etapa urmatoare din Liga 1.

Pe o ploaie mocaneasca de toamna si intr-un decor mai degraba bacovian, Dinamo a controlat jocul inca de la inceput si a avut prima ocazie in minutul 13 prin Gnohere. Reluarea acestuia pe centrul portii l-a gasit la post pe Matache.

Dinamo a deschis scorul la o faza rapida de atac in minutul 34. Rotariu apare la bara a doua si reia cu latul din pasa lui Gnohere pentru 1-0. De remarcat si pasa lui Gnohere pentru aparitia lui Rotariu in zona centrala.

Cu trei minute inaintea pauzei gol senzational marcat de Gnohere, cu o executie de mare atacant din marginea careului la coltul lung. De asemenea, nu trebuie neglijata nici pasa in diagonala de peste 30 metri a lui Anton pentru varful francez. Excelent serviciu!

Prima aparitie cu adevarat notabila a celor de la Chiajna in careul dinamovist s-a petrecut in secventele de final ale primei reprize, cand Vali Lazar, jucator imprumutat de Dinamo la Concordia, a reluat cu capul pe langa poarta.

Dinamo a rezolvat practic meciul inca din minutul 66, cand acelasi Gnohere a pus latul la pasa lui Fai. Fundasul dreapta dinamovist si-a pus amprenta pe intreaga actiune dupa o preluare cu pieptul in fata lui Bucurica.

Matache a avut in continuare de lucru si a respins doua suturi puternice trimise din afara careului de Anton (71) si Filip (84), inainte ca Pena sa inscrie golul de onoare cu o lovitura de cap din interiorul careului.



Dinamo, demonstratie de forta la Chiajna