Liga 1

Cum au stabilit judecatorii, pe documente, vinovatia lui Gica Popescu

Magistratii de Apel au explicat cum a fraudat Gica Popescu statul roman, prin nedecalararea unei sume de bani din transferul lui Florin Bratu la Galatasaray. Pe documente, se vede cu Baciul a primit suma de 1.000.000 de dolari pentru Bratu, pe care nu a declarat-o. Instanta a tinut cont ca Popescu a platit benevol o parte din prejudiciu si ca a fost atras in activitatea infractionala de fratii Becali, mult mai versati pe toate planurile.

"Curtea retine ca transferul jucatorului Bratu Florin de la Rapid Bucuresti la Galatasaray Istanbul s-a efectuat pentru suma de 2.750.000 USD, asa cum rezulta atat din declaratia oficialilor clubului turc, cat si din documentele de plata inaintate autoritatilor romane.

Sustinerea inculpatului Popescu Gheorghe, in sensul ca suma de 1.000.000 USD primita de acesta la data de 01.09.2003 reprezinta datorii ale clubului Galataray de pe vremea cand evolua la echipa turca, nu este veridica avand in vedere urmatoarele aspecte:
- suma de 1.000.000 USD este mentionata de clubul turc in evidenta platilor efectuate in mod explicit pentru transferul lui Bratu Florin;
- chitanta prin care inculpatul a primit aceasta suma de bani are mentiunea „Gheorghe Popescu de la Becali Sport” si nu cuprinde niciun fel de mentiune privind jucatorul Popescu Gheorghe;
- clubul turc a achitat inculpatului Popescu Gheorghe, neincluzand in situatia platilor pentru transferul lui Bratu Florin, suma de 250.000 USD pentru bune servicii la data de 02.09.2004.

Cu privire la persoanele fizice Gheorghe Popescu si Ioan Becali, mentionate in documentele emise de catre clubul Galatasaray SK, ca beneficiari ai unor sume de bani, Garda Financiara a efectuat verificari, rezultand urmatoarele : suma de 1.000.000 USD incasata de catre inculpatul Gheorghe Popescu in data de 01.09.2003 reprezinta venituri nedeclarate organelor fiscale din Romania de catre aceasta persoana fizica pentru anul 2003..

Cu referire la inculpatul Popescu Gheorghe, Curtea retine cariera sportiva de exceptie a acestuia, faptul ca a acoperit o parte din prejudiciu si ca a fost atras, in activitatea infractionala, de catre inculpatul Becali Ioan".



Cum au stabilit judecatorii, pe documente, vinovatia lui Gica Popescu