Liga 1

CSU Craiova ramane aproape de playoff dupa victoria de la Chiajna

Succes extrem de important pentru CSU Craiova contra celor de la Concordia Chiajna in deschiderea etapei a 18-a din Liga 1.

Oltenii s-au impus cu 2-0 in meciul de la Chiajna, prin golurile marcate de Kay si Ivan, iar cu acest succes CSU Craiova egaleaza la puncte pe ASA Tg.Mures, ocupanta locului 6 in clasament, ultimul care asigura perzenta in playoff.

Proaspat debutant in echipa nationala, atacantul Andrei Ivan a semnat primele ocazii pentru CSU Craiova. Mai intai acesta a reluat din cadere peste poarta (16'), pentru ca un minut mai tarziu sa caute coltul scurt cu un sut din apropiere. Portarul Iacob s-a opus si astfel balonul nu a mai ajuns la Nuno Rocha, demarcat la bara a doua.

In cele din urma Craiova a deschis scorul prin Kay la o lovitura libera executata de Zlatinksy de pe partea dreapta a terenului. Jucatorul din Insulele Capului Verde a deviat usor mingea suficient cat sa-l surprinda pe Iacob.

Gazdele de la Chiajna au ratat cea mai mare ocazie cu patru minute inaintea pauzei prin Purece. Gasit fara marcaj in mijlocul careului de o minge centrata de Lazar din stanga, capitanul Concordiei a sutat in forta peste poarta.

Andrei Ivan a majorat avantajul oltenilor in minutul 66 la capatul unui contraatac pe care tot el l-a initiat. Intr-o prima faza acesta a pasat pentru Bawab, iordanianul a fost blocat de Iacob si mingea a ajuns la acelasi Ivan si acest a trimis in poarta goala.

Craiova a ramas in inferioritate numerica in minutul 73, dupa ce fundasul bulgar Popov a primit cartonasul rosu direct dupa ce a avut un schimb de replici cu centralul Alexandru Tudor.

Desi a jucat finalul meciului in inferioritate numerica, CSU Craiova a fost echipa mai periculoasa si a ratat doua mari ocazii. Mai intai Balgradean a scapat singur cu portarul si sutat pe langa poarta, pentru ca Zlatinksy sa suteze slab pe centrul portii dintr-o pozitie mai mult decat favorabila.

Caseta tehnica

Concordia Chiajna: Iacob - Barboianu, Tincu, L. Ion (Dina '78), Bucurica - Madeira (Cristescu '70), Giurgiu - Lazar, Purece, Serediuc - M. Constantinescu (Pena '61). Antrenor: Cornel Talnar

CS Universitatea Craiova: Balgradean - Dumitras, Kay, Popov, Vatajelu - Achim, Zlatinski (Madson '90+3) -Nuno Rocha, Bawab (Iliev '76), Bancu - Ivan (Curelea '85). Antrenor: Emil Sandoi

Cartonase galbene: Bucurica '25 / Popov '35, Bawab '63, Vatajelu '70, Nuno Rocha '78

Cartonas rosu: Popov '74

Meciul a fost arbitrat de o brigada cu Alexandru Tudor la centru, ajutat la cele doua linii de Miclos Istvan Nagy si Valentin Avram.



CSU Craiova ramane aproape de playoff dupa victoria de la Chiajna