Liga 1

CFR Cluj invinge Steaua cu un gol din offside si dupa o gafa a lui Nita

Ultimul meci al zilei de duminica le-a adus fata in fata pe CFR Cluj si Steaua, doua rivale la titlu in anii precedenti, si care acum din diverse motive se zbat din cauze diferite.

CFR Cluj s-a impus cu 2-0 (1-0) la capatul unui meci pe care l-au controlat si in fata unui adversar care a jucat extrem de slab, Steaua aratand ca o echipa fara nicio urma de inspiratie si clarviziune in faza de atac.

Vitor Bruno a deschis scorul pentru gazde in minutul 33 din pasa lui Tiago Lopes, insa golul a fost marcat dintr-o evidenta pozitie de offside. Pana sa ajunga la Tiago Lopes, mingea a circulat pe un traseu de pase intre nu mai putin de zece jucatori gazdelor.

Cu trei minute inaintea pauzei, Petrucci a ratat golul de 2-0 cu un sut din interiorul careului, mingea trecand putin pe langa poarta aparata de Nita.

Acelasi Nita avea sa-si ingroape echipa in minutul 81, cand a iesit gresit la centrarea lui Tiago Lopes si practic l-a lasat cu poarta goala pe Alexandru Paun, care nu a ratat si a inchis tabela cu un sut din coltul careului de sase metri.

Nici golul doi al clujenilor nu a fost lipsit de controverse, pe tranzitia ofensiva a gazdelor mijlocasul francez Nouvier a cazut la pamant si a acuzat o accidentare, moment in care mai multi jucatori ai gazdelor au solicitat trimiterea balonului in afara terenului. Faza a continuat si Paun avea sa marcheze golul victoriei pentru CFR.

Steaua a facut unul dintre cele mai slabe meciuri din acest sezon, un joc fara orizont, lipsit de imaginatie si inovatie, jucatorii lui Mirel Radoi acuzand oboseala acumulata dupa dificila intalnire de Cupa Romaniei cu FC Baia Mare.

Nici CFR Cluj nu a jucat sclipitor, dar echipa lui Francisc Dican a fost mai bine organizata si a speculat doua momente prielnice ale jocului, ceea ce nu s-a intamplat la Steaua, echipa care in continuare asteapta explozia lui Gregory Tade, golgeterul din Gruia sezonul precedent.

CFR CLUJ - FC STEAUA 2-0 (1-0)
Au marcat: Bruno 32, Paun 81
CFR Cluj: T. Marc - Tiago Lopes, Larie, A. Muresan, Camora - Gomelt, Petrucci - Vitor Bruno (Paun '75), F. Gutierres (Beleck '84), Nouvier (Jakolis '82) - Cristian Lopez.
Antrenor: Francisc Dican.

FC Steaua: Nita - Rapa, Varela, Tosca, Guilherme - Muniru (Breeveld '82), Filip (Tudorie '72) - Ad. Popa, Stanciu, Tahar (Tade '46) - Chipciu.
Antrenor: Dumitru Dumitriu.

Cartonase galbene: Petrucci '90+3 / Ad. Popa '79, Rapa '86, Stanciu '89.

Arbitri: George Catalin Gaman - Aurel Onita, Bogdan Gheorghe - Iulian Calin.

Observatori: Zoltan Szekely, Eduard Alexandru.



CFR Cluj invinge Steaua cu un gol din offside si dupa o gafa a lui Nita