Liga 1

Ce smecherii mai face UPC cu Liga 1: nu 10, ci 13 lei in plus pe luna. Abonamentul creste cu 70%, un cost nesimtit

Introducerea posturilor tv care transmit Liga 1 pe grila de programe UPC a generat costuri suplimentare. In afara pachetului Extra Fotbal bagat pe gat abonatilor, cu un cost de 10 lei lunar, UPC a mai marit o data costul abonamentului.

Abonatii UPC ne-au sesizat, iar noi am verificat ca UPC a marit cu 3 lei costul abonamentului pentru introducerea in grila normala de programe a canalului Look Live, alaturi de Disney Junior. Look Live este unul din cele doua posturi tv care transmit Liga 1.

Acestor 3 lei in plus li se adauga introducerea automata a pachetului Extra Fotbal, cel care include si celalalt post care transmite Liga 1, Look TV. Pachetul Extra Fotbal a fost introdus "din oficiu" pentru toti abonatii, gratuit pana la 31 iulie, dupa care din august va fi taxat cu 10 lei pe luna si nu va fi eliminat decat la cerere. Cu alte cuvinte, toti abonatii UPC care nu vor face o cerere prin care sa solicite scoaterea din grila a pachetului Extra Fotbal vor plati 10 lei in plus pe luna, fara sa stie de ce, din luna august.

UPC anuntase ca acorda gratuit pachetul Extra Fotbal pentru o luna, creand confuzia ca acesta a fi gratut in august. De fapt, pachetul este gratuit doar in iulie, adica doar pe durata unei singure etape de Liga 1. Apoi, de la 1 august, va costa 10 lei pe luna, taxare imediata facuta abonatilor care nu au solicitat eliminarea pachetului in cauza.

UPC si-a "negociat" astfel cresterea abonamentului cu 13 lei, fara sa semneze nici un act actional cu abonatii sai.

Facand un simplu calcul, se observa ca de la abonamentul de pana acum in valoare de 22 de lei pe luna, abonatii UPC platesc din iulie 25 de lei, iar din august vor achita 35 de lei! O marire de 70%! Un cost mult, mult prea mare, de-a dreptul nesimtit.

[news-108150]

Cei de la UPC sunt disperati sa isi recupereze cele cateva milioane de euro (cifra oficiala nu se cunoaste) pe care anual vor trebui sa o plateasca pentru retransmia canalelor Look TV si Look Live, detinute de compania Sky Broadcast - cea care a primit de LPF cesiunea exclusiva a drepturilor tv.



Ce smecherii mai face UPC cu Liga 1: nu 10, ci 13 lei in plus pe luna. Abonamentul creste cu 70%, un cost nesimtit