Liga 1

Bukari tine Astra in viata

Astra Giurgiu a reusit sa treaca partial peste socul de la Zagreb, de la mijlocul saptamanii, inregistrand o victorie fara glorie pe teren propriu, scor 2-1 cu Pandurii, intr-un meci in care gorjenii au izbit de trei ori bara, cu un om mai putin din minutul 22. Erico a fost eliminat pentru un fault in postura de ultim aparator. Momcilovic a deschis rapid scorul, iar Joazinho, la debut, a egalat in minutul 73. Bukari l-a salvat pe Isaila spre final, iar Razvan Lucescu, despre care se spune ca ar urma sa vina antrenor la formatia giurgiuveana, va trebui sa mai astepte cel putin cateva zile, dupa meciul din Cupa Romaniei.

Meciul a inceput ideal pentru formatia lui Petre Grigoras, care a preluat rapid conducerea pe tabela, in minutul 8, dupa o centrare de la coltul terenului a lui Nistor, care a fost convertita in gol de sarbul Momcilovic. Stoperul Pandurilor a profitat iesirea hazardata lui Silviu Lung si a inscris cu capul.

La mijlocul reprizei, Budescu a scapat spre poarta lui Stanca. Erico l-a faultat in marginea careului in postura de ultim aparator si a primit direct "rosu" din partea centralului Robert Dumitru. Petre Grigoras a protestat vehement, fiind trimis in tribune de arbitru.

Oltenii au surprins mai apoi prin doua bare in mai putin de un minut. Mihai Roman, in situatie de unu la unu cu Lung jr, a trimis in stalpul din dreapta, urmat de Mihai Radut cu o executie asemanatoare. Silviu Lung a avut, de asemenea, doua parade excelente, evitand desprinderea oaspetilor.

In minutul 31, Laurentiu Rus a fost blocat de Stanca printr-o parada senzationala.

Cu zece minute inainte de pauza, Mihai Roman a trecut milimetric pe langa dublarea avantajului. Jucatorul Pandurilor a fost indus in eroare de Joazinho, care a deviat  in corner mingea sutata din 16 metri de Marian Pleasca.

Prima repriza s-a incheiat, cum altfel?, cu o noua bara in dreptul oaspetilor. Transversala s-a opus golului de "0-2" la executia din lovitura libera a lui Mihai Radut.

Rata de ocazii a scazut in partea secunda, pe fondul unei posesii prelungite a jucatorilor de la Astra. In minutul 68, Mihai Roman a reluat cu capul putin peste transversala, din 8 metri, la centrarea din flanc a elvetianului Shalaj.

Patru minute mai tarziu, portughezul Joazinho a inscris la debutul in tricoul Astrei. Budescu a trimis inalt de la coltul terenului, iar Cristescu a prelungit cu capul pana la Joazinho, care a pus latul din cativa metri pentru 1-1.

Bukari a fost omul de 3 puncte al Astrei, in minutul 90, cand a pus latul perfect la centrarea exacta a niponului Takayuki Seto.

Astra: Lung – L. Rus, A. Toure, Oros (Cristescu 59), Joaozinho – Seto, Laban (G. Florescu 46) – Enache (A. Chitu 46), Budescu, de Amorim – Bukari

Pandurii: Stanca – Pleasca (Buleica 61), Paraskevas, Elton, Momcilovic – Nistor, Anton (L. Iorga 76) – Radut, Erico da Silva, Nicoara (Shalaj 65) – M. Roman

Arbitru: Robert Dumitru (Brasov)

Cartonase galbene: Budescu 14, Laban 45, Rus 55, Bukari 90, Joazinho 90+3/ Radut 51, Paraskevas 60, Shalaj 81, Nistor 84

Cartonase rosii: Erico 22

Stadion: Marin Anastasovici



Bukari tine Astra in viata