Fotbal International

Un german ar trebui sa castige Balonul de Aur

Afirmatia ii apartine olandezului Luis van Gaal, fostul selectioner al Olandei si actualmente antrenorul formatiei engleze Manchester United.

In opinia acestuia, Lionel Messi si Cristiano Ronaldo sunt favoriti pentru trofeul din acest an, insa un german ar fi cel mai indreptatit sa castige Balonul de Aur dupa ce Germania a cucerit Cupa Mondiala.

“Intotdeauna trebuie sa castigi ceva si cel mai maret lucru pe care poti sa-l obtii ca jucator este Cupa Mondiala. Sper sa fie un german cel care va cuceri Balonul de Aur, pentru ca acesti jucatori merita. In Germania, nivelul meciurilor din Bundesliga este foarte ridicat”, a spus Van Gaal pentru canalul de televiziune al clubului Manchester United.

In varsta de 63 ani, Van Gaal se numara printre nominalizatii la titlul de cel mai bun antrenor al anului 2014, lucru care l-a surprins pe tehnicianul olandez.

Van Gaal a ajuns cu nationala Olandei pana in semifinalele Cupei Mondiale din Brazilia, pierzand in fata Argentinei sansa unei finale. Ar fi fost a doua finala consecutiva disputata de Olanda dupa cea din 2010.

La inceputul lunii decembrie ii vom cunoaste pe cei trei finalisti ai trofeului Balonul de Aur, iar castigatorul va fi anuntat la inceputul lunii ianuarie intr-o gala FIFA la Zurich.



Un german ar trebui sa castige Balonul de Aur