Fotbal International

Manchester United cucereste Cupa Angliei dupa prelungiri

Luis van Gaal obtine primul trofeu in fotbalul englez alaturi de Manchester United, Cupa Angliei, dupa o finala castigata dupa prelungiri contra celor de la Crystal Palace, scor 2-1.

Dupa 90 de minute scorul a fost egal, 1-1, in urma golurilor marcate de Puncheon pentru Palace, respectiv Mata pentru United.

In prelungiri cei de la Manchester United au dat lovitura prin Lingard, jucator care a prins un sut formidabil din interiorul careului. O minge care s-a dus la vinclu si l-a lasat fara replica pe portarul Hennessey.

Manchester United a evoluat in inferioritate numerica din minutul 105, dupa ce Smalling a primit al doilea cartonas galben si a fost eliminat.

Favorita pe hartie inaintea meciului, United a inceput in forta cu o posesie zdrobitoare (79%), ratand doua mari ocazii in prima repriza prin Mata, sut scos de Hennessey cu o mana in minutul 21, si Fellaini, a carui lovitura de cap din minutul 26 a fost deviata in corner.

Crystal Palace s-a vazut la poarta adversa cu un sut in bratele lui De Gea abia in minutul 28. O executie din partea congolezului Bolasie, jucator pe care il vom vedea in amicalul Romania – Congo din 25 mai de la Torino.

In partea secunda United a avut o bara prin Fellaini si o alta ocazie ratata de Martial, o lovitura de cap respinsa de portarul advers.

Pe acest fond Crystal Palace a deschis scorul in minutul 78 prin Puncheon, jucator care a finalizat cu un sut in forta sub bara dintr-o minge pasata de Ward.

Dupa doar trei minute Manchester United a revenit in meci prin Mata, jucator care a inscris cu un sut pe jos din interiorul careului.

Un gol rapid care a trimis meciul in prelungiri si care a salvat-o pe Manchester United de la o noua umilinta aducand a 12-a Cupa a Angliei in vitrina formatiei de pe Old Trafford.

Luis van Gaal cucereste astfel cel putin un trofeu la fiecare echipa pe care a antrenat-o si intra in istoria lui Manchester United ca primul tehnician care obtine un titlu in primii doi ani de mandat.

De asemenea, Van Gaal este devine al treilea antrenor olandez care castiga Cupa Angliei, dupa Ruud Gullitt si Guus Hiddink.

Manchester United si-a trecut in palmares al 36-lea trofeu intern din istorie si al 23-lea de cand a cucerit Cupa Angliei in 1990 dupa o rejucare in fata celor de la Crystal Palace. Sir Alex Ferguson se afla atunci pe banca si in urma respectivului rezultat a primit un vot de incredere din partea conducerii construind marea echipa a lui United din anii 90 si 2000.



Manchester United cucereste Cupa Angliei dupa prelungiri