Fotbal International

Gheorghe Hagi monopolizeaza topul UEFA al celor mai frumoase goluri din cupele europene

Fostul mare international Gheorghe Hagi este onorat de UEFA prin includerea sa intr-un top al celor mai frumoase 60 de goluri marcate de-a lungul timpului in competitiile europene.

UEFA a selectat dintre toate reusitele lui Hagi golul marcat de acesta in septembrie 2000 contra celor de la AS Monaco pe vremea cand imbraca tricoul formatiei turce Galatasaray.

Considerat de UEFA drept “unul dintre cei mai talentati mijlocasi ai generatiei sale”, Hagi a marcat de la peste 30 de metri, lateral stanga, cu un sut fabulos aproape de vinclul portii monegasce.

A fost un gol asemanator cu cel marcat in poarta columbianul Cordoba la meciul Romania-Columbia din grupele Cupei Mondiale 1994.

Golul lui Hagi propus de UEFA in topul celor mai frumoase 60 de reusite a strans pana acum peste 300.000 de voturi din partea fanilor, fiind lider detasat la acest capitol.

In clasamentul UEFA a mai fost inclus si golul marcat de Eric Pereira de la Pandurii in meciul pierdut pe teren propriu cu Fiorentina, scor 1-2, in grupele Europa League din 2013/2014. Acesta a strans peste 20.000 de voturi.

Procesul de votare se va incheia pe 2 dembrie, iar UEFA va dezvalui topul 10 al celor mai spectaculoase goluri pe 8 decembrie.



Gheorghe Hagi monopolizeaza topul UEFA al celor mai frumoase goluri din cupele europene