Echipa Nationala

Victorie de clasament: Romania-Insulele Feroe 1-0

Romania a inregistrat, sambata, o victorie scurta in fata Insulelor Feroe, scor 1-0, la capatul unui joc slab in care Keseru a facut diferenta in prima repriza, iar selectionerul Anghel Iordanescu a operat 3 inlocuiri fara acoperire, neinspirate, mutand aproape de fiecare data defensiv in partea a doua a meciului. Florin Andone, atacantul Cordobei, nu a prins niciun minut. Meciul s-a jucat la Ploiesti pe un gazon foarte prost, cu putini suporteri care la final au si huiduit, desi avem o Arena Nationala de 250 de milioane de euro.

Tricolorii condusi de Anghel Iordanescu au avut un start reusit de meci, cu doua ocazii importante consumate in primele zece minute.

Raul Rusescu si-a incercat norocul cu o executie in forta din afara careului, respinsa in doi timpi de Nielsen. Acelasi Nielsen avea sa se remarce si la urmatoarea faza, cand Pintilii i-a trimis lui Keseru o pasa splendida de peste 30 de metri, fostul varf al Stelei a preluat pe piept si a fost blocat in ultimul moment de portarul feroezilor, venit la intampinare.

[news-113207]

Claudiu Keseru si-a luat revansa la mijlocul primei parti. Maxim a executat o lovitura libera, mingea a fost deviata de zid in bara, iar Keseru a fost plasat excelent pentru a indeplini o formalitate.

Paul Papp (31, 33) a fost singurul care a mai amenintat poarta oaspetilor pana la pauza.

Prima sansa de gol in repriza a doua a venit abia in minutul 65, cand Maxim l-a intins pe Nielsen cu un nou sut bun din lovitura libera, iar Adi Popa nu a fost capabil sa majoreze diferenta din 5-6 metri, cu o lovitura de cap prin care l-a luat la tinta pe goalkeeperul feroez.

Maxim nu a reusit sa aduca desprinderea, cu zece minute inainte de final, la o pasa excelenta primita din partea lui Cristi Tanase.

[news-113205]

A fost nevoie si de ajutorul lui Pantilimon pentru obtinerea acestei victorii, la ultima faza a partidei, cand "Gulliver" a scos din vinclu o minge pe care scria "1-1".

Romania: Pantilimon - Papp, Chiriches, Grigore, Rat - Pintilii, Sanmartean (A. Prepelita 86) - Ad. Popa (G. Torje 61), Rusescu (C. Tanase 60), Maxim - Keseru

Insulele Feroe: Nielsen - J. Davidsen, Gregersen, Nattestad, V. Davidsen - Faero (A. Olsen 74) - Holst, Olsen (Sorensen 80), Jacobsen (Joensen 80), Vatnhamar - Edmundsson

Arbitri: Artur Dias (central), Bertino Miranda si Rui Tavares (asistenti), Manuel De Sousa si Hugo Miguel (suplimentari), Alvaro Mesquita (arbitru rezerva) - toti din Portugalia.

Cartonase galbene: G. Torje 83/ Gregersen 63, Vatnhamar 68

Cartonase rosii: -

Stadion: Ilie Oana (Ploiesti)

Spectatori: 15.000 



Victorie de clasament: Romania-Insulele Feroe 1-0