Echipa Nationala

Victor Piturca, urmarit penal

Victor Piturca este urmarit penal intr-un nou dosar, dupa ce a fost condamnat cu suspendare in Dosarul Valiza.

Dosarul penal deschis pe numele lui Piturca este legat de dezafilierea Universatii Craiova, gruparea lui Adrian Mititelu. Acesta din urma acuza ca jucatorii echipei au plecat liberi de contract, iar contractul semnat cu Victor Piturca a dus la destramarea echipei.

Contractul semnat intre Piturca si Universitatea a avut niste clauze de reziliere foarte mari, iar achitarea acestora de catre Adrian Mititelu a condus la problemele financiare. Piturca a fost demis de la Craiova pe 11 ianuarie ianuarie 2011, dar in acte acest lucru s-a decis pe 9 februarie 2011. Ca urmare a concedierii, Piturca a obtinut daune de 7 milioane de euro de la Mititelu.

Piturca ar putea fi gasit vinovat de unul dintre urmatoarele capete de acuzare: abuz in serviciu cu consecinte deosebit de grave si initiere sau constituire de grup infractional organizat.

In dosarul dezafilierii Universitatii Craiova sunt urmariti de asemenea Mircea Sandu si Dumitru Dragomir, alaturi de ceilalti membri ai Comitetului Executiv al FRF care au decis excluderea oltenilor.

Victor Piturca risca o noua condamnare, dupa cei pedeapsa de un an de inchisoare cu suspendare din Dosarul Valiza, in care a fost gasit vinovat ca a semnat cu buna stiina un contract antedatat, in favoarea lui Gigi Becali.



Victor Piturca, urmarit penal