Echipa Nationala

Romania castiga cu Andorra, Ungaria cade, Turcia ramane

Romania a reusit sa se impuna fara drept de apel in fata Andorrei, scor 4-0, la capatul unui meci in care tricolorii au fost foarte aproape de a incheia prima parte fara gol inscris. Keseru a spart gheata cu trei minute inainte de pauza, Stancu si-a trecut, la randul sau, numele pe tabela de marcaj, dupa o serie exasperanta de ratari, pentru ca Torje sa inscrie de la punctul cu var, dintr-un penalti obtinut de Chiriches. Costin Lazar a stabilit scorul final, in minutul 85. Ungaria a pierdut locul al doilea in clasamentul Grupei D, batuta cu 8-1 de Olanda, in timp ce Turcia a trecut pe pozitia secunda in grupa, ca urmare a victorie de pe terenul Estoniei cu 2-0. Romania a urcat pe locul 3.

Jumatate de ora, atat le-a fost necesar tricolorilor pentru a-si crea o faza notabila la poarta aparata de Ferran, aspru incercat la o lovitura libera executata de Alexandru Maxim, ce putea fi convertita in gol de catre Goian.

La urmatorul atac, Bogdan Stancu a irosit o centrare de calitate de pe partea lui Gabriel Torje, reluand cu capul peste poarta din pozitie ideala.

Cu sapte minute inainte de pauza, Ferran a fost din nou omul potrivit la locul potrivit la capul aceluiasi Stancu, imprecis la finalizare. Goian l-a copiat, trei minute mai tarziu.

In minutul 42, Claudiu Keseru nici ca-si putea gasi un moment mai potrivit de a inscrie primul gol in tricoul nationalei, dupa ce l-a invins finalmente pe goalkeeperul andorran cu o lovitura de cap din apropiere.

Startul partii secunde a fost unul reusit pentru baietii lui Victor Piturca, care au izbutit sa se distanteze pe tabela in minutul 53, cand Stancu a gasit in cele din urma drumul spre poarta andorrana.

Zece minute mai tarziu, Gabriel Torje a inscris pentru 3-0 dintr-un penalti obtinut de Vlad Chiriches.

Cu cinci minute inainte de final, Costin Lazar a iesit la rampa cu o lovitura de cap plasata, 0-4, in timp ce Grozav a ratat, poate, un gol important pentru tricolori in economia calculelor acestei grupe de calificare.

Andorra: Ferran - Martinez, Vales (Sonejee 63'), Emili Garcia, Pujol (Peppe 47'), Vieira, Riera, Moreno, Rodrigues, Ayala, Marc Garcia

Rezerve: Perianez, Sonejee, Clemente, Peppe, Moreira, Lorenzo, Rubio

ROMANIA: Lobont - Matel, Chiriches, Goian, Latovlevici - Bourceanu, Lazar - Torje, Maxim (Tanase 70'), Stancu (Grozav 83') - Keseru (Marica 58')

Rezerve: Tatarusanu, Luchin, Grozav, Marica, Tanase, Hoban, Gaman, Gardos, Grigore, Bucur, Balgradean

Arbitri: Stephan Klossner (Elvetia), J. Vogel, R.Zgraggen (Elvetia). Rezerva: Nikolaj Haenni (Elvetia)

Cartonase galbene: Ayala 20', Pujol 36', Rodrigues 61', Riera 84', Martinez 90+1'/ Chiriches 77'

Cartonase rosii: -



Romania castiga cu Andorra, Ungaria cade, Turcia ramane