Echipa Nationala

Toate gandurile spre Euro 2016. Romania in a 3-a urna valorica la tragerea la sorti a grupelor preliminare

Campania de calificare la turneul final al Cupei Mondiale din 2014 s-a incheiat, iar Romania a ratat pentru a 13-a oara in istorie participarea la festivalul mondial al fotbalului. Cele 53 de participante vor fi impartite in opt grupe a cate sase echipe si o a noua de cinci echipe. Primele doua din fiecare grupa se califica direct la turneul final din Franta, plus a echipa de pe locul trei cu cel mai bun punctaj. Celelalte opt echipe de pe locul trei vor disputa cate o dubla mansa de baraj.

Am inteles ca ne-am depasit conditia prin prezenta in acest baraj. O spun tricolorii si o admite selectionerul Victor Piturca, cel care nu a avut obiectiv calificarea in Brazilia. In contractul sau exista drept obiectiv participarea la Euro 2016 din Franta, primul turneu final de Campionat European cu 24 de echipe. Poate asa avem si noi o sansa sa ne calificam.

Tragerea la sorti a grupelor preliminare va avea loc in 23 februarie la Nisa, iar vestea buna este ca Romania, in urma rezultatelor din preliminariile pentru Brazilia 2014, a reusit sa urce o urna valorica.

Din a patra in care ne aflam la finalul mandatului lui Razvan Lucescu, echipa nationala a reusit sa urce in a 3-a urna valorica, evitand astfel adversari precum Serbia, Turcia, Slovenia, Muntenegru, Austria, Norvegia, Slovacia sau Israel.

Nu am scapat insa de greii continentului si putem avea o grupa cu cel putin doua echipe mai puternice teoretic decat a noastra, asta daca nu vom avea nesansa sa tragem din urna a 4-a o echipa precum Polonia, Belarus, Scotia sau chiar Bulgaria.

Urna a 5-a propune formatii precum Islanda, eliminata recent de Croatia in barajul pentru Cupa Mondiala, Cipru, Lituania sau Albania.

Vedeti mai jos cum arata urnele valorice pentru tragerea la sorti a preliminariilor Euro 2016:

Urna 1: Spania, Germania, Olanda, Italia, Anglia, Portugalia, Grecia, Rusia, Bosnia.

Urna 2: Croatia, Ucraina, Suedia, Danemarca, Elvetia, Belgia, Cehia, Ungaria, Irlanda.

Urna 3: Serbia, Turcia, Slovenia, Israel, Norvegia, Slovacia, Romania, Austria, Muntenegru.

Urna 4: Armenia, Polonia, Scotia, Finlanda, Letonia, Tara Galilor, Bulgaria, Estonia, Belarus.

Urna 5: Islanda, Irlanda de Nord, Albania, Lituania, Moldova, Macedonia, Azerbaidjan, Georgia, Cipru.

Urna 6: Luxemburg, Kazahstan, Lichtenstein, Insulele Feroe, Malta, Andorra, San Marino, Gibraltar.



Toate gandurile spre Euro 2016. Romania in a 3-a urna valorica la tragerea la sorti a grupelor preliminare