Echipa Nationala

Seara nebuna in preliminariile EURO 2016: Italia califica echipa Croatiei, Turcia ia locul Ungariei si lasa Olanda acasa cu un gol in minutul 89. Componenta barajului

Marti seara s-au stabilit ultimele doua echipe calificate direct la EURO 2016. Acestea sunt Croatia si Turcia. Echipa Ungariei a fost aruncata in baraj, fiind detronata in ultimul moment de jocul rezultatelor si de victoria Turciei. In alt meci, Olanda a pierdut neasteptat cu Cehia. 

In Grupa A, Turcia avea nevoie de victorie in meciul cu Islanda si de o victorie a Kazakhstanului in Letonia pentru a deveni cea mai bine clasata echipa de pe locul 3 si a merge direct la EURO 2016. 

In timp ce turcii se chinuiau cu un 0-0 acasa cu Islanda si jucau in inferioritate numerica, Kazakhstan isi facea treaba si conducea Letonia cu 1-0 in deplasare. Turcii au presat si au marcat la randul lor pentru 1-0 in minutul 89 cu Islanda, avand un om in minus pe teren. 

Gratie acestor rezultate, Turcia a devenit cea mai bine clasata echipa de pe locul 3 din cele noua grupe preliminarii, o pozitie ocupata de Ungaria pana in ultimul moment, si s-a calificat la turneul final din Franta. Turcii au incheiat cu 16 puncte, Ungaria cu 15 - luand in considerare rezultatele cu echipele de pe locurile 1, 2, 4 si 5 din grupe. Cel mai bun loc trei are accesul direct asigura la EURO 2016, alaturi de toate echipele care au terminat grupele pe locurile 1 si 2.

Victoria Turciei a lasat-o in afara barajului pe Olanda. Olandezii aveau oricum nevoie de victorie pentru a merge in baraj si de o infrangere a Turciei, insa nu au obtinut nici una si nici alta. Olanda a fost invinsa de Cehia cu 3-2.

In Grupa H s-a dus lupta pentru locul 2 care ducea direct la EURO 2016 alaturi de Italia. lider. Norvegia trebuia sa castige in Italia pentru a prinde locul secund, a condus cu 1-0, insa a fost invinsa cu 2-1. A profitat Croatia, care a castigat cu 1-0 in Malta, luand locul al doilea. Norvegia va intra in baraj.

Iata cele 20 de echipe calificate direct la EURO 2016: Franta (gazde), Islanda, Cehia, Belgia, Tara Galilor, Spania, Germania, Polonia, Anglia, Elvetia, Irlanda de Nord, Romania, Austria, Italia, Portugalia, Albania, Rusia, Slovacia, Croatia si Turcia. 

Barajul

Tot marti seara s-au stabilit si cele 8 echipe care vor merge in baraj, in noiembrie, iar dintre ele se vor mai afla inca 4 echipe calificate la turneul final din Franta.

Acestea sunt: Bosnia Hertegovina, Danemarca, Ungaria, Norvegia, Irlanda, Slovenia, Suedia si Ucraina.

Tragerea la sorti a barajului are loc pe 18 octombrie, prima mansa a barajului se va juca intre 12 si 14 noiembrie, iar a doua intre 15 si 17 noiembrie. 

Tragerea la sorti a grupelor EURO 2016 va avea loc pe 12 decembrie si va fi live text pe onlinesport.ro. Capii de serie vor fi confirmati dupa play-off.

EURO 2016 va avea loc in Franta, in 2016, intre 10 iunie si 10 iulie. 



Seara nebuna in preliminariile EURO 2016: Italia califica echipa Croatiei, Turcia ia locul Ungariei si lasa Olanda acasa cu un gol in minutul 89. Componenta barajului