Echipa Nationala

Romania si Danemarca la a saptea infatisare. Va amintiti de episoadele “Plaja” de pe Lia Manoliu sau Urs Maier de la Copenhaga?

Echipele Romaniei si Danemarcei se intalnesc, marti seara, intr-un amical gazduit de Arena Nationala cu incepere de la ora 20:30.

Aceasta este a saptea confruntare fotbalistica intre cele doua natiuni, pana acum bilantul fiind unul echilibrat.

Romania a castigat doua dispute, Danemarca doua si alte doua partide s-au incheiat nedecis.

Interesant este ca toate cele sase meciuri de pana acum au avut un caracter oficial, iar meciul de marti seara este primul amical intre cele doua.

Istoria intalnirilor dintre Romania si Danemarca incepe in 1976, in preliminariile pentru Campionatul European din Iugoslavia.

Pe 13 octombrie 76 a fost 0-0 in Danemarca, pentru ca la returul din Romania tricolorii de atunci sa aplice un aspru 6-1 danezilor. Dudu Georgescu si Zoli Crisan reuseau cate o dubla, iar Mircea Lucescu si Cornel Dinu duceau scorul la un neverosimil 6-0 in minutul 85. Pentru danezi reducea din diferenta Dahl pe finalul partidei.

O alta dubla intalnire a avut loc in 1989 cu miza fixata pentru calificarea la Cupa Mondiala din Italia 90. Danemarca ne-a invins pe propriul ei teren, cu 3-0, la 11 octombrie 89, insa o luna si patru zile mai tarziu Romania se impunea pe terenul din Ghencea, cu 3-1, si obtinea practic calificarea la Copa del Mondo.

Romania si Danemarca s-au aflat ultima data intr-o grupa de calificare in preliminariiile pentru EURO 2004 din Portugalia. La Bucuresti, in celebrul meci jucat pe plaja de pe arena Lia Manoliu, am pierdut cu 2-5 la 29 martie 2003, pentru toamna, in returul de la Copenhaga, sa ratam printre degete victoria intr-un final tensionat de centralul elvetian Urs Maier.

A fost 2-2, danezii egalandu-ne in prelungirile prelungirilor prin Martin Lauresen, dupa ce mingea fusese repusa de noi din corner de Dorinel Munteanu. Mutu si Pancu marcau pentru Romania, dupa ce danezii deschisesera scorul dintr-un penalty transformat de Jon Dahl Tomasson.



Romania si Danemarca la a saptea infatisare. Va amintiti de episoadele “Plaja” de pe Lia Manoliu sau Urs Maier de la Copenhaga?