Echipa Nationala

Romania rateaza Cupa Mondiala 2014

Dumnezeu iti da, dar nu iti baga si in traista. Romania a terminat 1-1 marti seara cu Grecia, in returul barajului Cupei Mondiale 2014, egaland printr-un autogol in repriza a doua. Autogolul a insemnat o revenire in joc, dar fara actiuni reale de gol. Arbitrul a privat Romania de un penalty, la un hent in careu al grecilor, inca o greseala de natura sa aduca si mai mult amar, dupa golul din ofsaid de la Pireu. Romania rateaza Cupa Mondiala 2014 cu scorul cumulat de 4-2 cu Grecia. E final. Meciul a inceput superb, cu 53.174 de spectatori cantand imnul Romaniei si s-a terminat cu jalnicul strigat de demisia la adresa lui Victor Piturca, a carui plecare nu poate compensa in nici un fel ratarea calificarii.

Nici bine nu a inceput meciul ca romanii s-au dat in stamba huiduind la scena deschisa imnul Greciei.

Fotbalistic insa, am debutat cu un sut in diagonala al lui Gabriel Torje, putin alaturi de tinta (6'). Zece minute mai tarziu, grecii au raspuns prompt - executie in forta din 14 metri, parata cu mult noroc de Ciprian Tatarusanu.

Bogdan Stancu a continuat cu un sut de control, in minutul 19.

La mijlocul reprizei, Matel a uitat sa faca pasul la ofsaid, lasandu-l singur pe Mitroglu cu Tatarusanu, care nu a mai putut sa intervina. Grecul l-a executat cu mult sange rece si astfel s-a scris istoria primei parti, cu cei 50.000 de suporteri roman cerandu-i demisia selectionerului Victor Piturca.

Grecii ne-au introdus in joc, in minutul 55, dupa ce Torosidis a degajat in mod nefericit in proprie poarta (1-1).

Tricolorii si-au luat avant, iar Ovidiu Hoban a fost foarte aproape de golul de 2-1, cinci minute mai tarziu, cand Karnezis a respins in corner la la radacina barei.

Iasmin Latovlevici nu a fost mai precis la finalizare, in minutul 66. Sutul stelistului din lovitura libera a trecut la o palma peste bara transversala.

Cat priveste deciziile de arbitraj ale brigazii sarbe cu Milorad Mazic la centru, acestea nu au inclinat din nou in favoarea Romaniei, dupa ce hentul in careu al lui Holebas (75') a ramas nesanctionat, scorul ramanand cel stabilit in startul actului secund.

ROMANIA (4-1-4-1): Tatarusanu - Matel, Goian, Chiriches, Rat (Latovlevici 26') - Hoban - Torje (Niculae 56'), Stancu (G. Grozav 86'), Tanase, Maxim - Marica
Rezerve: Lobont, Pantilimon, Luchin, Gardos, Grozav, Grigore, Latovlevici, Nicolita, Gaman, Niculae, Cocis, Keseru

GRECIA (4-3-3): Karnezis - Torosidis (Vyntra 52'), Siovas (Manolas 80'), Papastathopoulos, Holebas - Maniatis, Karagounis (Samaris 73'), Tziolis - Salpingidis, Mitroglou, Samaras
Rezerve: Kapino, Sifakis - Tzavelllas, Manolas, Kone, Vyntra, Christodopouloulos, Gekas, Ninis, Samaris, Fourtunis, Tachtsidis

Milorad Mazic (central),  M. Ristic, D. Durdevic (asistenti), Bosko Jovanetic (arbitru de rezerva) - toti din Serbia, Alfredo Trentalange (observator) si Steen Michael Dahrup (comisar FIFA).

Cartonase galbene: Mitroglu 24', Holebas 58', Tziolis 89'

Cartonase rosii: -

Suporteri: 53.000



Romania rateaza Cupa Mondiala 2014