Echipa Nationala

Romania poate ajunge la EURO 2016 cu cel mai slab atac din preliminarii

O situatie incredibila in cazul Romaniei daca nationala pregatita de Anghel Iordanescu va obtine calificarea directa la turneul final EURO 2016.

Dupa noua jocuri disputate pana acum in Grupa F a calificarilor, nationala tricolora a marcat doar opt goluri si are cel mai slab atac dintre echipele aflate in prezent pe unul din primele doua locuri in cele noua grupe preliminare.

Doar Danemarca, viitoarea noastra adversara in calificarile pentru Cupa Mondiala din Rusia 2018 a marcat tot atat de putine goluri (8), cu mentiunea ca danezii si-au incheiat preliminariile joi seara cu o infrangere pe terenul Portugaliei si vor ramane la aceasta cota de goluri marcate.

Noi, din fericire, mai avem un meci, cu Feroe, meci pe care suntem obligati sa-l castigam pentru a merge direct la Campionatul European, ceea ce inseamna ca ar trebui sa avem cel putin 9 goluri.

Dar chiar si intr-un astfel de caz am putea fi echipa calificata direct cu cel mai slab atac, pentru ca Danemarca poate pierde locul doi in Grupa I daca Albania, locul trei, castiga meciul cu Armenia din deplasare. Albanezii au golaveraj 7-5 in acest moment dupa ce au pierdut acasa cu Serbia, scor 0-2, cu doua goluri primite dupa minutul 90.

Polonia este echipa cu cel mai bun atac din preliminarii, 31 goluri, urmata de Anglia (26) si Germania (22).

Romania in schimb se poate lauda cu una dintre cele mai bune aparari din calificari, primind doar doua goluri, dintre care unul chiar joi seara in meciul cu Finlanda.

Tricolorii au cea mai buna aparare alaturi de Tara Galilor, liderul Grupei B. 



Romania poate ajunge la EURO 2016 cu cel mai slab atac din preliminarii