Echipa Nationala

Romania, lider absolut la un capitol in preliminariile EURO 2016

Privind clasamentele grupelor din preliminariile EURO 2016 am observat un amanunt foarte interesant, un record cu care echipa nationala a Romaniei se poate lauda la finalul campaniei de succes.

Romania este lider la capitolul cele mai putine goluri primite in aceste preliminarii. Tricolorii au incasat doar doua goluri, unul cu Ungaria si al altul cu Finlanda, ambele pe teren propriu.

Nici o alta echipa nu a mai primit doar doua goluri in aceasta editie a preliminariilor EURO 2016. Urmatoarele echipe cu cele mai putine goluri primite sunt Anglia - inventatoarea fotbalului, alaturi de Spania - campioana europeana en titre, fiecare cu cate  3.

Daca am fost foarte buni in aparare, atacul nostru nu a stralucit. Suntem pe locul 3 la capitolul cele mai putine goluri marcate, 11 la numar, dintre echipele clasate pe locurile 1 si 2 in grupe. Doar Albania (cu 10) si Tara Galilor (cu 9) au inscris mai putine, cu mentiunea ca galezii mai au de jucat un meci. 

Romania s-a calificat duminica seara la EURO 2016, al cincilea turneu final european din istoria echipei nationale, dupa cele din 1984, 1996, 2000 si 2008.

Tragerea la sorti a grupelor

Pe 12 decembrie se vor trage la sorti sase grupe a cate patru echipe fiecare. Turneul final va incepe pe 10 iunie 2016 si se va incheia cu finala de pe Stade de France, pe 10 iulie. 

In tragerea la sorti vor fi 4 urne. Prima va fi compusa din cinci echipe, printre care si campioana europeana Spania, care s-a calificat. In urnele 2,3 si 4 vi cate 6 echipe. Franta, ca gazda, nu va fi inclusa in urne si va fi automat stabilita ca echipa A1.

Cele 6 grupe care se vor stabili la tragerea la sorti vor fi de la literele A la F. Primele doua locuri din grupe, alaturi de cele mai bune patru echipe clasate pe locul 3 vor merge in faza eliminatorie. 

Acest lucru inseamna ca Romania, ca o echipa mai slaba, poate avea sansa de a ajunge in faza eliminatorie, chiar daca va termina pe locul 3 in grupe. 

Faza grupelor va avea loc de pe 10 pe 22 iunie.



Romania, lider absolut la un capitol in preliminariile EURO 2016