Echipa Nationala

Romania isi face norma in Irlanda de Nord si ramane lidera in Grupa F

Tricolorii au plecat neinvinsi de la Belfast dupa o inclestare surda cu Irlanda de Nord, iar prin punctul obtinut dupa un meci fara goluri raman la conducerea Grupei F, cu 14 puncte. Irlanda de Nord ramane si ea in cursa pentru Franta 2016, cu 12 puncte, in timp ce Ungaria (11 puncte) strange la cele doua dupa succesul din Finlanda. Surpriza zilei a fost furnizata de Insulele Feroe, echipa care a invins pentru a doua oara Grecia in aceste preliminarii (2-1). Echipa Romaniei intalneste Ungaria in deplasare pe 4 septembrie intr-un meci care se anunta de foc.

Meciul de la Belfast a inceput promitator pentru echipa Romaniei, cu un sut in forta trimis de Claudiu Keseru direct dintr-o lovitura libera. Mingea a trecut aproape de poarta debutantului McGovern.

Cu un pressing agresiv in jumatatea adversa, nationala noastra a ingreunat vizibil constructia gazdelor si nu mult a lipsit ca Torje sa puna in real pericol poarta adversa. Acesta a primit in minutul 8 in pozitie promitatoare, dar s-a grabit si a sutat slab.

Torje s-a aflat si la originea celei mai bune actiuni a tricolorilor din prima parte, o cursa personala in minutul 19, insa acesta a intors balonul pentru sutul lui Chipciu. Dezamagitoare executia septarului de la Steaua, mingea trecand peste poarta.

Chipciu a dezamagit din nou in minutul 32 cand, lansat foarte bine in partea dreapta a careului, a tras extrem de slab si i-a permis lui McGovern sa retina ca la antrenamente.

Romania a scapat cu fata curata inaintea pauzei cu doua minute, cand Tatarusanu a scos cu o mana de sub bara in corner lovitura de cap a lui Evans. A fost cea mai mare ocazie a primului mitan si o faza care a aratat cat de periculoasa poate fi echipa Irlandei de Nord in anumite momente ale jocului.

Chipciu si-a desavarsit festivalul ocaziilor ratate in minutul 50. Patruns pe contraatac, acesta a cazut fara minge in careul advers fiind foarte aproape sa-si rupa piciorul dupa un duel personal cu gazonul. O faza de cascadorii rasului care a sintetizat intocmai evolutia sub asteptari a jucatorului campioanei Romaniei.

In cele din urma a devenit evident si pentru Anghel Iordanescu ca mijlocasul sau face umbra pamantului degeaba la Belfast si l-a schimbat pe Chipciu cu Bogdan Stancu in minutul 61.

Patru minute mai tarziu Torje avea sa rateze cea mai mare ocazie a Romaniei pe contraatac dupa o recuperare ofensiva. Mingea sutata de acesta a fost deviata la o palma de poarta nord-irlandezilor.

Spiritele s-au incins in tribune dupa ce o petarda presupus aruncata din sectorul fanilor romani l-a ranit pe un om de ordine, lasandu-l pe acesta intins pe gazon. 

Nord-irlandezii au presat puternic in minutele de final, dar Tatarusanu s-a dovedit de netrecut in doua faze limita, la ultima dintre acestea respingand cu un reflex de zile mari sutul in forta trimis de Norwood din lovitura libera.



Romania isi face norma in Irlanda de Nord si ramane lidera in Grupa F