Echipa Nationala

Romania, in topul echipelor din preliminariile EURO 2016. Comparatie Iordanescu vs. Piturca

Romania a urcat pe locul 15 in clasamentul FIFA, iar acest lucru nu este intamplator. Echipa nationala de fotbal a tarii noastre se afla printre cele mai bune echipe din grupele preliminare ale EURO 2016. De asemenea, se poate observa ca Anghel Iordanescu a adus plusuri notabile fata de predecesorul sau Victor Piturca, privind cifrele.

Romania a adunat 10 punce in patru partide, cu trei victorii si un egal, terminand anul 2014 pe locul 1 in Grupa F. Privind celelalte grupe, este depasita ca punctaj doar de trei echipe Cehia, Slovacia si Anglia.

Alte patru echipe au reusit si ele, ca si Romania, 10 puncte dupa patru etape: Polonia, Austria, Croatia si Italia.

Romania a primit doar un singur gol in aceste preliminarii, in primul meci, cel cu Ungaria terminat 1-1. Doar doua echipe se mai pot lauda ca au incasat dupa patru etape doar un singur gol: Anglia si Croatia. Este drept, englezii au un golaveraj de +10, fata de al nostru de doar +5.

Ceea ce se mai poate observa, de data aceasta privind doar la Romania, este progresul pe cifre facut de la venirea lui Anghel Iordanescu. Victor Piturca a reusit sa adune doar doua goluri din cele doua meciuri jucate pana la plecare, dintre care unul norocos cu Grecia. Media lui Piti a fost de un gol pe meci.

Iordanescu a dublat media de goluri pe meci. Romania a marcat la carma cu Generalul cate doua goluri pe partida. Daca Piti a dat un gol scremut cu Grecia, o echipa invinsa apoi de Insulele Feroe, de cealalta parte Iordanescu a marcat doua goluri cu liderul de pana atunci al grupei, Irlanda de Nord, o echipa care primise pana atunci in primele trei meciuri doar un singur gol.

De asemenea, pana acum Generalul nu a cedat nici un gol in meciurile jucate in preliminariile EURO 2016, chiar daca echipa a jucat mai ofensiv. Piturca primise unul.



Romania, in topul echipelor din preliminariile EURO 2016. Comparatie Iordanescu vs. Piturca