Echipa Nationala

Romania intra in forta in preliminariile Cupei Mondiale 2014

Nationala de fotbal a României a început cu bine preliminariile pentru Cupa Mondiala din 2014, dupa un meci foarte bun facut de Torje si Marica în Estonia si câstigat de tricolori cu 2-0. Cei doi au fost si marcatori si pasatori decisivi la cele doua goluri marcate de România la Tallin.

Debutul nationalei României în Preliminariile Mondialului din 2014 a fost unul timid. În Estonia, la Tallin, România a jucat slab si a aratat foarte putine actiuni bune în prima repriza, una care s-a încheiat fara gol.

Doar doua ocazii de gol au oferit primele 45 de minute ale întâlnirii, într-o prima jumatate de meci caracterizata mai mult prin greseli personale si de grup decât prin faze spectaculoase. Estonia a fost prima care a dat tonul fazelor de poarta, prin actiunea din minutul 8, încheiata cu sutul lui Oper la o palma de poarta lui Lobont. Oper a fost principalul pericol al gazdelor, jucatorul estonian facându-si de mai multe ori aparitia amenintator în preajma careului tricolorilor.

Replica nationalei României a venit în minutul 12, în urma unui corner de pe dreapta. Centrarea de la colt a ajuns la Tanase, iar acesta a reluat din prima spre poarta, dar voleul jucatorului Stelei nu l-a surprins pe portarul estonian.

Desi a avut o posesie mai buna si a tinut aproape în permanenta jocul în jumatatea adversa, trupa lui Piturca nu a mai reusit pâna la pauza sa depaseasca defensiva gazdelor si sa pericliteze poarta Estoniei.

Lucrurile s-au schimbat însa dupa pauza. Torje si Marica au fost cei care au anuntat intentiile României, cu doua suturi de la distanta, tot cei doi fiind protagonistii deschiderii scorului în minutul 55. Marica a primit excelent în stânga, a pasat din lateral din careu în gura portii la bara a doua, unde a aparut fenomenal Torje si a împins balonul în plasa.

Putea sa fie 2-0 pentru România înca minutul 72, când o actiune splendida a tricolorilor a dus la o mare ratare. Mingea a circulat pe ruta Torje, grozav, Marica, cel din urma finalizând cu un sut în diagonala, dar mingea a trecut agonizant pe lânga bara din stânga.

S-a facut 2-0 pentru tricolori în minutul 75. Marica a iesit din nou în prim plan, la cel mai bun meci al sau la nationala, si dupa ce la primul gol a pasat decisiv, acum a aparut la finalizare. A primit pasa de la Torje de pe dreapta si a tras perfect la coltul lung, pentru un 2-0 care asigura primele 3 puncte ale României în preliminarii.



Romania intra in forta in preliminariile Cupei Mondiale 2014