Echipa Nationala

Presa olandeza, despre victoria din Romania

Presa olandeza a scris dupa meciul de marti cu România, scor 4-1, din preliminariile CM-2014, ca echipa antrenata de Louis van Gaal a obtinut o victorie pretioasa, în atmosfera ostila de pe Arena Nationala, în fata celui mai puternic adversar din grupa D.

 "Brazilia e acum mai aproape. Olanda a obtinut o victorie excelenta, meritata, într-o atmosfera ostila, împotriva celui mai puternic adversar din grupa. Un motiv de mândrie. Van der Vaart, implicat la trei goluri, si-a aratat clasa. Olanda a fost stapâna jocului. Furtuna româneasca s-a dezlantuit în finalul primei reprize, gazdele au avut superioritate, purtate de publicul entuziast. Marica a înscris si stadionul a revenit la viata. Însa furtuna s-a oprit chiar înainte de pauza, pentru ca Olanda a facut 3-1 si apoi a jucat cu siguranta", a scris publicatia Ons Oranje.

Ziarul De Telegraaf a precizat ca nationala Olandei a dominat partida. "Olanda pe drumul spre Rio dupa ce a surclasat România la Bucuresti. Olanda a jucat cu siguranta si a lovit de patru ori. Marica a redus din handicap pentru 2-1, un gol meritat pentru ca mai devreme Torje lovise bara, iar Stekelenburg a salvat din fata lui Grozav. Dupa pauza nationala Olandei a tinut jocul în mâini. Fanii români, care au cerut un penalti în finalul partidei, au parasit stadionul dezamagiti. Olanda sta acum pe roze", a scris De Telegraaf.

"Victorie mare cu România", a scris Omroep Brabant, în timp ce NOS a apreciat ca nationala batava a obtinut "un succes lejer, convingator". "Iuresul românesc, început cu bara lui Torje, s-a potolit rapid. Olanda a aratat si momente de vulnerabilitate în defensiva, cum ar fi la golul lui Marica. În a doua repriza România n-a putut mai mult, iar Olanda si-a asteptat cu rabdare sansa, care a venit la faza ultimului gol", a notat NOS.

Voetbal International a subliniat ca Olanda a facut un pas mare spre turneul final din Brazilia. "România si-a spus cuvântul în startul partidei, la bara lui Torje si la ocazia lui Grozav, apoi chiar daca a introdus forte proaspete nu a mai putut înscrie", a scris VI.

Cotidianul Het Parool a mentionat ca "bara lui Gabriel Torje a dat sperante celor din tribune ca pot asista la mult mai mult decât la o înfrângere certa, dar Olanda a reusit a patra victorie consecutiva în grupa".

"Peste 50.000 de suporteri fanatici au luat cu asalt frumoasa si ultramoderna Arena Nationala sa vada meciul anului, asa cum a fost numit. Sa admitem ca si natioanala Olandei a asteptat acest meci pe un stadion ostil cu putina surescitare. A fost cel mai bun meci din acest mandat al lui Van Gaal. Drumul spre Rio s-a descongestionat", a comentat Elf Voetbal, în timp ce ziarul Spits a notat ca "Olanda a facut treaba buna la Bucuresti".



Presa olandeza, despre victoria din Romania