Echipa Nationala

Negocieri taiate. Piti a incercat sa ii pacaleasca pe arabi

Marti seara, negocierile dintre selectionerul Victor Piturca si clubul Al Ittihad au intrat in impas. Oficialii arabi au declarat ca au oprit discutiile cu Piti pentru ca selectionerul nu le-a spus despre clauza cu FRF si i-a pus pe nepregatite sa o achite. Nu a fost o problema atat de bani pentru arabi, ci una de transparenta si onestitate.

UPDATE, 21:06 Al Balwi, presedintele celor de la Al Ittihad a declarat marti seara ca "am intrerupt negocierile pentru ca Victor Piturca are clauza prea mare (n.r. 1,4 milioane de euro). Nu-l mai vrem pe Victor Piturca, am venit sa semnam si ne-a spus ca trebuie sa achitam peste un milion de euro la Federatia din Romania. Nu era o problema de bani, ci de principiu pentru ca nu ne-a spus de la inceput despre acea clauza. Nu ne asteptam la aaa ceva, a fost o surpriza totala", a spus acesta la postul TV Sportro.

UPDATE, 21:06 Piturca a declarat marti seara ca "sunt in negocieri avansate cu Al Ittihad".

UPDATE, 18:49 Pentru Dumitru Dragomir, fostul presedinte al LPF, situatia este cat se poate de clara. “Victor Piturca nu pleaca. Am si informatii, dar asa si cred. Orice clauza ar avea, cele doua parti se pot intelege. Ne calificam la EURO 2016 si daca vine mamare la conducerea FRF sau a echipei nationale. Cu cine sa jucam? Sunt vai de mama lor”, a spus Dragomir la Digi Sport.

UPDATE, 18:31 Arabii nu doresc sa plateasca cei 1.4 milioane de euro catre FRF reprezentand clauza de reziliere a contractului lui Victor Piturca si pluseaza la capitolul salariu. Discutiile sunt blocate de clauza de reziliere, dar nu au cazut complet. Doamne (sau Allah) ajuta!

UPDATE, 18:20 Cosmin Contra, antrenor in prezent la Getafe, nu ar spune "Nu" unei eventuale preluari a echipei nationale, dar spune ca pentru moment prima reprezentativa are antrenor si nu vrea sa se gandeasca la mai mult. "Echipa nationala nu se refuza", spune Contra.

UPDATE, 18:15 Piturca a transmis ca este in negocieri avansate cu Al Ittihad, informeaza Digi Sport.

UPDATE, 18:10 FRF nu vrea sa renunte la Victor Piturca si doreste continuarea contractului aflat in derulare. "Nu ne dorim ca selectionerul sa plece. Exista acest contract si cert este ca acesta noi vrem sa fie respectat. Asteptam un raspuns din partea lui Piturca in aceasta seara pentru a sti pe ce drum o apucam. Nu ne-am permis sa discutam cu altcineva din respect pentru Victor Piturca. Zilele pana la meciul cu Ungaria trec foarte repede. Putem spune ca este si un deadline", a spus Andrei Vochin, consilier al presedintelui Razvan Burleanu, la Digi Sport.

UPDATE, 18:01 Mircea Rednic reactioneaza la nominalizarea pentru postul de selectioner in cazul plecarii lui Piturca: "Nu exista antrenor care sa nu-si doreasca postul de antrenor la nationala".

UPDATE, 18:00 Piturca a parasit Hotelul Intercontinental dupa ce a discutat cu arabii de la Al Ittihad.

UPDATE, 17:45 Piturca trebuie sa decida pana in aceasta seara ce vrea sa faca. Ramane la echipa nationala sau pleaca la Al Ittihad, caz in care trebuie sa achite FRF o clauza de 1.4 milioane de euro.

UPDATE, 17:33 Pe lista posibililor inlocuitori ai lui Piturca s-au mai adaugat Walter Zenga, Viorel Moldovan si Mircea Rednic.

UPDATE, 16:15, Piturca a plecat la o intalnire cu sefii celor de la Al Ittihad la hotelul Intercontinental din Bucuresti, dupa ce pus punct sedintei cu Burleanu.

UPDATE, 16:15, FRF cauta solotii pentru inlocuirea lui Piti, nume vehiculate fiind pana acum Boloni, Andone si Iordanescu.

UPDATE, 15:33, FRF a publicat un comunicat de presa in care admite negocierile lui Piti cu Al Ittihad si afirma ca selectionerul are o clauza de reziliere de 1,4 milioane de euro.

UPDATE, 15:00, "Inca sunt selectionerul echipei nationale", a spus Piturca pentru Digi Sport la iesirea din sediul FRF.

UPDATE: 14:48, Intalnirea dintre Piturca si Burleanu a luat sfarsit. Urmeaza sa aflam in cel mai scurt timp ce au stabilit cei doi si care este pozitia lui Piturca dupa aceasta intalnire.

Cel mai probabil scopul acestei intalniri este legat de oferta pe care Piturca o are de la Al Ittihad, echipa din Arabia Saudita care i-a pus pe masa un contract de 900.000 de euro pe an.

Piturca mai are contract cu FRF pana dupa EURO 2016, turneu final la care Romania spera sa ajunga dupa o pauza de opt ani.

FRF ar urmea sa primeaza o suma consistenta de pe urma eventualei rezilieri a contractului cu Piturca.



Negocieri taiate. Piti a incercat sa ii pacaleasca pe arabi