Echipa Nationala

Multa vointa, nitica puterinta

Meciul cu Finlanda a confirmat inca o data ca nationala Romaniei are mari probleme la finalizare. Anterior acestui 1-1 cu nordicii, au fost trei remize albe despre care ne placea sa credem ca ar fi accidente, insa abia joi seara ne-am dat seama ca lucrurile tin mai mult de esenta decat de aparenta.

Daca pana acum am jucat cu parcimonie, de teama sa nu risipim si punctul pe care il aveam garantat la startul fiecarui meci, de data aceasta am avut alta atitudine pe teren. In prima repriza a duelului cu Finlanda am aratat ca vrem sa batem si am actionat in consecinta: am fost agresivi, am pus constant presiune pe apararea adversa, am recuperat sus, am desfacut jocul la margini si, curios pentru stilul nostru de joc, am castigat majoritatea duelurilor aeriene din careul advers. Asadar, am avut atitudine si dorinta, factori extrem de importanti in fotbalul de azi, care pot inclina balanta unui meci, cu conditia sa ai si puterea de a duce la capat actiunile pe care ti le creezi. Mai concis: sa marchezi.

Buni in campionatele de unde vin, Keseru (Bulgaria) si Stancu (Turcia) nu reusesc sa fie la fel de eficienti si atunci cand joaca la nationala. Ambii au avut oportunitati clare de a inscrie in meciul cu Finlanda, insa au ratat de fiecare data, fiind nevoie de o prezenta de spirit a inchizatorului Hoban pentru a smulge un punct in extremis. Iata ca jocul economicos pe care l-am practicat in precedentele trei partide si-a aratat „roadele” acum, cand, neobisnuiti sa fie pusi prea des in situatii de finalizare, atacantii nostri nu pot s-o bage in ate. Fotbalul te pedepseste exact atunci cand nu meriti – aceasta poate fi concluzia dupa partida cu Finlanda -, insa pedeapsa este pe deplin justifcata daca avem in vedere contextul mai larg. Nu poti sa te califici la Europene jucand bine doar o repriza, iar asta poate fi o tema la care stafful nationalei sa mediteze. In loc sa fim frustrati ca nu am batut, ar fi bine sa acceptam pacatele pe care le-am facut pana cum prin jocul meschin practicat si sa le indreptam. Un pas am facut cu Finlanda, dar drumul este unul lung.

Urmeaza meciul cu Insulele Feroe, unul asteptat cu viu interes de toti suporterii, dar si de amatorii de pariuri sportive care frecventeaza site-urile de specialitate precum bet365. Romania are destinul in mainile sale – aceasta este vestea buna -, astfel ca o victorie ne va duce la Campionatul European.



Multa vointa, nitica puterinta