Echipa Nationala

Romania - Ungaria, Toate informatiile dinaintea partidei

Apasati aici pentru a vedea tot ce s-a intamplat inainte de meciul Romania - Ungaria, de vineri, din preliminariile CM 2014. Ziua a inceput cu inchiderea totala a imrejurimilor Arenei Nationale, pana la ora 18:00, insa Mircea Sandu a avut acces si se plmba ca la el acasa. Langa intrarea FRF  bisnitarii vindeau bilete la peluza - 60 de lei in loc de 40, desi inauntru acestea nu se mai gaseau, ci doar cele de la 80 de lei in sus, la Tribuna a II-a. Apoi au inceput sa ajunga fanii maghiari in Bucuresti, multi beti si pusi pe scandal. Au fost incidente violente in Gara de Nord si Centrul Vechi, acolo unde jandarmii au folosit gaze lacrimogene. Odata adusi la stadion, fanii maghiari au fost "sigilati" si perchezitionati, iar atmosfera a devenit calma. De la ora 18:00 a inceput accesul pe stadion, in miros de gratare si mititei pe Bd. Basarabia si in cercurile de bisnitari care incearcau sa scape de biletele nevandute.

ora 20:59 Acest LIVE se incheie aici. Va invitam sa urmariti meciul LIVE TEXT pe pagina speciala pentru ca la finalul meciului sa revenim cu toate reactiile de la Arena Nationala.

ora 20:41 Crainicul Arenei Nationale a citit numele fotbalistilor maghiari intr-un cor de fluieraturi din partea suporterilor nostri. Si stadionul nu este nici pe departe plin. Asadar nicio sansa pentru suporterii maghiari sa-si faca simtita prezenta in stadion in fata celor 50.000 de romani.

ora 20:36 Suporterii maghiari sunt izolati la peluza Nord dinspre Bulevardul Pierre de Coubertain si inconjurati de jandarmi din toate partile. Toti sunt imbracati in negru si apar ca o insula intunecata intr-un ocean de galben. Par usor resemnati dupa cata bataie au mancat. Si ziua inca nu s-a incheiat pentru ei.

ora 20:25 Cele doua echipe au iesit la incalzire. Intre timp la portile stadionului sunt cozi mari de suporteri. Accesul se face cu dificultate.

ora 20:15 Incidente si in interiorul stadionului. Huliganii maghiari continua sa agresez fortele de ordine si sunt in continuare pusi pe violente.

ora 20:00 Avem echipele de start pentru meciul din aceasta seara. Apasati aici pentru a vedea cu cine incepe Victor Piturca.

ora 19:37 Noi incidente la intrarea suporterilor maghiari in interiorul Arenei Nationale. Doi dintre acestia au fost ridicati si dusi in dubele Jandarmeriei. Nu toti sunt violenti, dar exista o parte insemnata, asa numitul nucleu dur, care incita la acte huliganice.

ora 19:20 Jucatorii celor doua echipe au ajuns la stadion.

ora 19:10 Galeriile din Bucuresti s-au unit in lupta comuna pe care vor sa o dea cu huliganii maghiari.

ora 19:03 Doi jandarmi au fost raniti in urma confruntarilor cu huliganii romani de aceasta data. Membri ai Peluzei Sud de la Steaua, aproximativ 200-300 de persoane, au atacat un cordon de jandarmi pe Soseaua Pantelimon in tentativa de a se razboi cu suporterii maghiari aflati in zona. Au zburat bucati de borduri in toate partile si intreg bulevardul in zona Cimitirului Armenesc (Capra pentru cei familiarizati cu zona) este ca dupa razboi.

ora 17:58  Bisnitarii vand bilete la tribuna 2 la pret normal in Bd. Basarabia, semn ca sunt disperati sa nu ramana cu ele nevandute

ora 17:54 Pe Basarabia ajung primele grupuri de suporteri romani. Atmosfera esta una relaxata in pofida unui fum gros care taie bulevardul. Fum de gratare si mititei.

ora 17:48 Unui suporter maghiar i se face aparent rau, jandarmii incearca sa il duca spre o Salvare. Numai ca acesta isi revine intre timp si este urcat in duba, ceva o fi facut.

ora 17:46 La Stadionul National atmosfera este calma.

ora 17:42 Privind si imaginile TV se vede ca jandarmii lovesc de multe ori si in situatii in care nu era cazul, probabil pe principiul "lasa, ca stiu ei de ce".

ora 17:36 -  Suporterii maghiari sunt dusi pe terenul viran de la Electroaparataj unde se face perchezitia corporala.

ora 17:27 - Cam asa arata zona in care sunt dusi fanii maghiari. Jandarmii ii tin sigilati si nu vor putea crea probleme la stadion. Imaginea este luata de pe strada Vatra Luminoasa, colt cu Pierre de Coubertin, desi asa cum am spus Jandarmii spun sa nu facem fotografii pentru ca acolo este "obiectiv militar".

ora 17:21 - Mai multi fani maghiari au ramas in trenul oprit sub Podul Grant, fiind prea beti ca sa se mai trezeasca si sa mai stie pe ce lume sunt. Echipaje SMURD au urcat in tren pentru a acorda inrgijiri medicale. Amintim ca un suporter a fost dus la spital in coma alcoolica.

ora 17:16 - Coloana auto pe Bd. Iancului incepe sa se mareasca, acum este de peste 1km.

ora 17:10 Sase autocare si autobuze au intrat acum in zona tampon, care incepe la McDonalds. In zona mai sunt lasati sa intre doar cei care locuiesc acolo si fac dovada domiciliului. Dupa zona tampon, suporterii sunt dusi aproape de portile stadionului si autobuzele parcheza la Electroaparataj, pe un teren viran imens. Printre fani am vazut si oameni pasnici sau fete, nu doar pe cei cu ceafa groasa si huligani. Jandarmii nu lasa presa sa faca poze motivand ca aici este 'obiectiv militar'. Zona este bine inchisa, nu ar trebui sa fie probleme la stadion.

ora 16:59 - Presa maghiara titreaza "Atrocitati ale Politiei Romane contra fanilor ungari".

ora 16:47 - Patru unguri sunt in coma alcoolica, din cei cinci ingrijiti de SMURD.

ora 16:37 - Mai ajung autocare cu maghiari la stadion. Un elicopter al Ministerului de Interne survoleaza zona. Cinci persoane primesc ingrijiri medicale dupa incidentele din Centrul Vechi.

ora 16:33 - O parte a fanilor ungari a ajuns in intrarea Pierre de Coubertin a Stadionului National. Ei au fost campati in Fan Zone si tinuti acolo, fara a putea depasi zona amenajata. Unii fani maghiari vor sa isi cumpere alcool si incearca sa negociere cu reprezentanti ai Jandarmeriei, insa fortele de ordine nu ii lasa sa iasa. Fanii ungari au mese si frigidere cu mancare si bauturi racoritoare. Ei vor insa alcool. Presa nu are voie sa se mai apropie de zona Fan Zone, din cauza pericolului.

16:28 INFO PENTRU ACCESUL LA STADION:  Accesul fanilor romani se va face prin strada Maior Coravu, pentru cei care au bilete in Tribuna Vest, si prin Bulevardul Basarabia pentru cei care au tichete in Tribuna Est, Peluza Sud si Peluza Nord. Accesul este permis incepand cu ora 18:00. Evitati strada Pierre de Coubertin, acolo unde vor fi campati si vor intra fanii maghiari.

16:21 Regulamentu FIFA interzice accesul pe stadion al oamenilor beti sau drogati, fortele de ordine de la Stadionul National trebuie sa ii opreasca sa intre.

16:17 Jandarmii au folost gaze lacrimogene in Gara de Nord! Oamenii astia nu au venit nici pentru un meci de fotbal. Jandarmii incearca sa ii desparta in grupuri mai mici, ca sa ii poata controla mai bine. Toata lumea din Gara de Nord incearca sa respire, fortele de ordine incearca sa faca loc si sa trimita lumea departe de zona cu suporteri.

16:15 In trenuri au venit si cetateni romani din Tinutul Secuiesc. Incidentele de astazi au fost cele mai dure de cand diferiti suporteri straini vin la un eveniment sportiv din Romania. Jandarmii romani au facut insa bine fata, au dat bine cu pulanele.

15:53 Huliganii maghiari au tras semnalul de alarma sub Podul Grant. Trenul este in acest moment oprit. Sunt lupte cu fortele de ordine. In centrul orasului, Centru Vechi este sub asediu, baieti cu ceafa groasa si rasi in cap sunt tinuti in frau de jandarmi, iar gazele lacrimogene au fost folosite. Surse din Jandarmerie sustin ca suporterii au oprit trenul ca sa scape de controale. Din trenul oprit sub Podul Grant iese fum.

15:47 Un nou tren cu ultrasi maghiari este asteptat sa ajunga in Gara de Nord. Potrivit martorilor oculari din Brasov suporterii veniti din Ungaria sunt in stare de ebrietate si extrem de agreivi.

15:40 Mai multi suporteri maghiari aflati in stare avansata de ebrietate au intrat in conflict cu jandarmii care ii pazeau in Centrul Vechi. Huliganii au inceput sa arunce cu scaunele de la mai multe terase in fortele de ordine, iar jandarmii au replicat cu gaze lacrimogene. Ulterior suporterii au fost urcati in cinci autobuze si escortati spre Fan Zone-ul de pe Bulevardul Pierre de Coubertain.

13:46 In zona Arenei Nationala pana la aceasta ora nu au fost vazut cainii maidanezi, de altfel extrem de prezenti in peisajul fostei intreprinderi Electroaparataj. Daca nu sunt acum nu inseamna ca nu exista deloc. Cu o seara inaintea meciului, chiar la intrarea pe Bulevardul Pierre de Coubertain, locul unde campeaza fanii maghiar in ziua meciului, nu mai putin de 10 maidanezi faceau legea cat era carosabilul de lat. Posibil ca acestia sa fi fost ridicati din zona sau, mai plauzibil, sa nu fi iesit inca la vedere.

13:36 In paralel cu procesul de vanzare al biletelor de la FRF, chiar langa Casa Fotbalului usor lateral stanga, de acum traditionalii bisnitari vand tichete la suprapret. Spre exemplu, pentru a va face o idee, un bilet la peluza care in mod normal costa 20 de lei este vandut cu 60 de lei.

13:21 Mircea Sandu, presedintele FRF, intra ca la el acasa in perimetrul Arenei Nationale. Nu cu mult timp in urma seful de la FRF se plangea public ca ii este interzis accesul pe cel mai mare stadion al tarii. "Nea Belo (n.r. - Miodrag Belodedici), domnu' ambasador, sa traiti!", a zis vesel Mircea Sandu salutandu-l pe Belodedici inainte de a intra in perimetrul arenei.

13:15 Nemultumire in randul paznicilor de la Casa Fotbalului. Acestia sunt nemultumiti ca li se promisesera bilete de 40 de lei insa la ora 13:00 au intrebat din nou si li s-a spus "sa vedem", ceea ce ei au interpretat ca nu mai primesc nimic semn ca tot ce este se pune la vanzare. Reamintim ca bilete la peluza de 40 de lei nu mai sunt, ci doar de la tribuna 2 in sus, cu 80 de lei bucata minim.

13:10 Biletele la meciul din aceasta seara se vand in continuare ca painea calda. Inclusiv cele de la VIP cu preturi de 600 de lei se dau in ritm alert. Cu siguranta pana la ora meciului nu va mai exista niciun tichet de vanzare.

13:05 Arena Nationala este o adevarata fortareata. Nimeni nu are voie sa se apropie de perimetrul stadionului pana la ora 18:00. Vedeti mai jos imaginea surprinsa la fata locului de reporterul Onlinesport.ro prezent la stadion.

12:57 Pentru meciul cu Turcia de marti seara biletele vor fi puse in vanzare la casele de la Arena Nationala incepand cu sambata dimineata.

12:43 La FRF nu se mai gasesc bilete decat de la 80 lei in sus.

11:48 7.000 de bilete mai sunt disponibile la meciul de astazi si se pot cumpara de la sediul FRF, pana la ora 16:00.

11:37 Rodion Camataru vorbeste despre presiunea din interiorul echipei nationale, inainte de meciul cu Ungaria.

11:25 Pe Stadionul National s-a arborat un banner central pe care scrie "Toata Romania sustine Romania".

11:00 Razvan Rat ar putea fi in aceasta seara capitan. Cristi Tanase ar putea aparea in primul 11, conform ultimelor zvonuri din lotul echipei nationale, iar Marica va fi rezerva diseara.

10:30 Cinci fani maghiari sositi deja in Bucuresti au fost retinuti de Politie pentru incidente in Centrul Vechi, iar unul roman a fost amendat. 3.400 de politisti sunt astazi mobilizati in tara pentru meciul Romania - Ungaria.



Romania - Ungaria, Toate informatiile dinaintea partidei