Echipa Nationala

MINUT cu MINUT Conferinta de presa Anghel Iordanescu

Ati urmarit in aceasta pagina, live text dupa ora 13:45, conferinta de presa sustinuta de selectionerul Anghel Iordanescu la inceputul cantonamentului de la Mogosoaia, unde lotul tricolor s-a reunit pentru meciurile cu Ungaria (4 septembrie) si Grecia (7 septembrie).

14:25 Conferinta s-a incheiat. Multumim pentru atentia acordata, ramaneti alaturi de noi.

14:20 Iordanescu: "Am o relatie deosebita cu Ciprian Marica si sa nu uitam ca a debutat cu mine la echipa nationala. Trebuie sa inteleaga ca e greu sa evoluezi la echipa nationala cand vii dupa opt luni de pauza si ai doar 6 minute jucate in campionat. Fiecare jucator trebuie sa inteleaga ca trebuie sa faca tot ce le sta in putinta sa joace la echipele lor de club".

14:15 Keseru: "Este o rivalitate de foarte mult timp cu Ungaia si cu siguranta vom avea atitudinea necesara pentru un astfel de meci. Am stat patru luni in Qatar, am vazut anumite lucruri care mi-au placut, altele care nu mi-au placut".

14:14 Iordanescu: "Budescu trebuie sa inteleaga ca fotbalul nu e distractie. N-avem timp sa ne distram la fotbal. Trebuie sa inteleaga ca trebuie sa dea fotbalului pe masura talentului pe care il are. Fotbalul e munca, transpiratie si nu distractie".

14:12 Budescu: "Pe mine nu a fost nicio presiune si cred ca s-a facut prea mult tam-tam cu aceasta convocare a mea. Am ajuns aici si sper sa obtinem rezultatele dorite. Incerc sa ma schimb cat pot de mult, sa joc cat mai bine si sa fac asta in continuare".

14:09 Iordanescu: "Am mers la Steaua-Viitorul sa urmaresc doi jucatori, Tanase si Nedelcu. Din pacate m-am gandit ca poate e prea mult pentru ei miza celor doua meciuri, altfel acum ar fi fost astazi aici. Si asa avem trei debutanti, l-am adus pe Filip de la tineret. A fost un joc de campionat, dar nu m-a multumit".

14:05 Iordanescu: "Mergem la Budapesta sa obtinem un rezultat bun. In niciun caz nu mergem sa facem un joc de ciupeala. Daca trebuie sa ne aparam ne vom apara, daca vom avea ocazia vom ataca. Echipa nationala va incerca sa joace fotbal".

14:02 Iordanescu: "Portile echipei nationale sunt deschise petru toti jucatorii care pot si doresc sa ajute echipa nationala. Tin personal ca jucatorul sa aiba experienta, valoare dovedita, forma sportiva buna, personalitate, stiinta jocului sau inteligenta de joc, atitudine si, nu in ultimul rand, sa aiba caracter. Daca l-am chemat pe Costica (n.r. - Budescu) inseamna ca eu vreau. Apreciez talentul lui Budescu, dar nu inteleg atitudinea lui. Ramane de vazut daca va juca. Ma bucura foarte mult faptul ca in urma cu ceva timp am avut o discutie cu unul dintre conducatorii clubului Astra si i-am semnalat ca am fost nemultumit de evolutia lui Budescu in cantonamentul de pregatire. Acesta mi-a promis ca Budescu se va schimba si ca poate sa fie un jucator pe masura talentului lui. Sper ca a inteles".

14:01 Iordanescu: "Tatarusanu si Torje vor ajunge luni seara si rateaza primul antrenament. Chiriches, Keseru si Filip au probleme de sanatate, dar speram in recuperarea lor".

13:58 Iordanescu: "Personal sunt increzator si stiu ca fotbalul romanesc, chiar daca in momentul de fata are o situatie speciala, trebuie sa se califice la Campionatul European. Sunt increzator in jucatori si speram ca printr-o mobilizare, concentrare si pregatire sa putem sa obtinem ceea ce ne propunem pentru cele doua jocuri".

13:55 Iordanescu: "Din lotul de 25 de jucatori de la meciul cu Irlanda de Nord aveam la un moment dat noua jucatori care nu aveau contracte. E greu de acceptat ca o echipa nationala are in lot jucatori fara angajament. Avem 18 jucatori convocati din strainatate si niciodata n-a fost asa o mare diferenta intre cei care evolueaza in strainatate si cei din competitia interna. Avem foarte putini jucatori care activeaza la cluburi importante. Sunt doar doua-trei exceptii. Acum avem jucatori care sunt rezerve in echipe mici si din nefericire nici competitia interna nu ne prea ajuta. In cele mai multe cazuri jucatorii din competitia noastra interna nu au performante, nu demonstreaza ca pot fi jucatori in echipa nationala".

13:50 Iordanescu: "Sunt cele mai importante doua meciuri pe care le are in acest moment echipa noastra nationala. In ceea ce ne priveste, staff-ul tehnic al echipei nationale si toti cei care pregatim echipa nationala am avut saptamani grele. Traversam o perioada extrem de delicata. De la ultimul joc, cel din Irlanda de Nord, din lotul national lipsesc noua jucatori. Unii dintre ei sunt foarte importanti, iar pentru aceasta dubla au venit alti sapte jucatori care in ultima perioada nu prea au fost pe la echipa nationala. Dintre acestia si trei debutanti. Problema selectiei este determinata si de situatia delicata prin care trec cluburile noastre, situatia sportiva si cea financiara. Regret ca echipele noastre au fost eliminate".

13:45 Selectionerul Anghel Iordanescu a venit insotit de patru jucatori: Budescu, Pantilimon, Popa si Keseru.



MINUT cu MINUT Conferinta de presa Anghel Iordanescu