Echipa Nationala

FRF: Anghel Iordanescu, confirmat la echipa nationala

Presedintele Federatiei Romane de Fotbal (FRF), Razvan Burleanu, a anuntat joi seara ca selectionerul Anghel Iordanescu ramane la echipa nationala pentru a o conduce la EURO 2016.

Burleanu pune astfel punct incertitudinii legate de continuitatea lui Iordanescu la echipa nationala. Seful FRF a declarat ca "Generalul" are contract pana in iulie 2016, dupa finalul Campionatului European de Fotbal.

Romania nu are inca si obiectivul oficial pentru EURO, dar Burleanu a reiterat ceea ce se spusese si dupa calificare: se doreste calificarea din grupe.

Formatul EURO 2016 avantajeaza Romania, pentru ca pentru prima oara in istorie se vor califica in optimi si echipe de pe locurile 3 din grupe. 

Tragerea la sorti a grupelor EURO 2016 va avea loc pe 12 decembrie si va fi live text pe onlinesport.ro. 

EURO 2016 va avea loc in Franta, in 2016, intre 10 iunie si 10 iulie. 

Format in premiera

Turneul final va avea 24 de echipe impartite in sase grupe de cate patru. Se vor califica in faza finala primele doua locuri, alaturi de cele mai bune patru locuri 3. 

Este pentru prima oara cand un turneu final european are atat de multe echipe calificate, 24 la numar. De asemenea, este pentru prima oara cand in faza finala se vor califica si echipe de pe locurile 3.

20 de echipe calificate pana acum

Cele 20 de echipe calificate pana acum sunt: Franta (gazde), Islanda, Cehia, Belgia, Tara Galilor, Spania, Germania, Polonia, Anglia, Elvetia, Irlanda de Nord, Romania, Austria, Italia, Portugalia, Albania, Rusia, Slovacia, Croatia si Turcia. 

8 echipe in baraj

In baraj vor intra Bosnia Hertegovina, Danemarca, Ungaria, Norvegia, Irlanda, Slovenia, Suedia si Ucraina. Dintre ele se vor califica 4 in grupe.

Programul EURO 2016

Faza grupelor: 10-22 iunie
Optimi de finala: 25-27 iunie
Sferturi de finala: 30 iunie - 3 iulie
Semifinale: 6-7 iulie
Finala: 10 iulie

Stadioane

Stade de France, Saint-Denis
Parc des Princes, Paris
Stade Velodrome, Marseille
Stade des Lumieres, Lyon
Stade Pierre-Mauroy, Lille
Matmut Atlantique, Bordeaux
Stadium Municipal, Toulouse
Stade Bollaert-Delelis, Lens
Allianz Riviera, Nice
?Stade Geoffroy-Guichard, Saint-Etienne



FRF: Anghel Iordanescu, confirmat la echipa nationala