Liga 1

Subotic a marcat un gol de 3 puncte pentru Targu Mures la Petrolul

FCM Targu Mures s-a impus cu 1-0 in deplasarea de la Ploiesti, invingand Petrolul prin golul lui Danijel Subotic. Meciul s-a incheiat cu o cascada de avertismente aratate de Ovidiu Hategan, dar si cu trei jucatori eliminati, doi pentru gazde si unul pentru oaspeti.

In fata a aproape 3.000 de femei si copii care au urmarit meciul din tribune, Petrolul a primit vizita celor de la FCM Targu Mures, echipa care nu s-a dovedit a fi un oaspete cuminte. Muresenii au inceput tare partida, au atacat din primele minute si si-au bagat gazdele in corzi in prima repriza.

Urcarile in viteza ale lui Claudiu Bumba in banda stanga si patrunderile amenintatoare ale lui Subotic pe dreapta au adus mai mereu pericol in fata portii lui Bornescu. Acesta a rezistat doar 40 de minute fara sa primeasca gol, cu 5 minute inainte de pauza fiind surprins de o executie de efect a lui Subotic. Atacantul oaspetilor a incercat mai mult sa centreze din dreapta careului, insa mingea sutata cu mult efect a luat o traiectorie curbata spre interior, l-a depasit in aer pe Bornescu si a intrat in plasa.

Cu o alta atitudine dar si cu forte proaspete au iesit petrolistii de la vestiare. Valeriu Rachita a tinut o sedinta prelungita la pauza si Petrolul a inceput cu mai multa determinare repriza secunda. Oaspetii au parut surprinsi de atitudinea ofensiva a gazdelor si au fost nevoiti sa-si reorganizeze defensiva.

Elevii lui Trombetta au reusit perfect sa inchida spatiile spre poarta lui Albut, au aglomerat inteligent jocul in defensiva si n-au permis ploiestenilor sa patrunda. Cu un sfert de ora inainte de final, Razvan Paduretu a vazut al doilea cartonas galben, dupa ce-l primise pe primul in minutul 69, si a fost eliminat, lasand echipa mureseana in inferioritate.

Egalitatea numerica s-a restabilit insa in minutul 89, cand Enes Sipovic a vazut si el al doilea avertisment si a fost trimis mai repede la cabine de Ovidiu Hategan. L-a urmat in prelungiri si Valentin Negru, eliminat si el pentru cumul de cartonase galbene dupa doua henturi intentionate.

Onlinesport: Irina Maxim



Subotic a marcat un gol de 3 puncte pentru Targu Mures la Petrolul